Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V platnosti zůstává výstraha před požáry. Ochladí se až příští víkend

Teplé počasí vydrží i v následujících dnech, podle meteorologů bude v příštím týdnu až nezvykle teplo. Ochladí se na jeho konci, kdy odpolední teploty klesnou místy až o deset stupňů Celsia. V závěru týdne bude také pršet, srážky by mohly být místy i vydatné. Celkově bude období od 22. dubna do 19. května teplotně průměrné, srážkově pak slabě nadnormální nebo normální. Vyplývá to z měsíčního výhledu počasí, který včera na webu zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Podle předpovědi bude nejteplejším dnem příštího týdne čtvrtek, kdy průměrné nejvyšší denní teploty vystoupají až k letním 25 stupňům Celsia. Naopak v sobotu už meteorologové očekávají o deset stupňů méně. „Poté bude následovat o něco chladnější týden. V prvních dvou květnových dekádách se bude udržovat počasí s teplotami odpovídajícími této roční době,“ uvedl ČHMÚ.

Od včerejší dne je v platnosti výstraha před požáry, která platí do odvolání. „V důsledku sucha hrozí nebezpečí vzniku požárů a následných škod. V přírodě a zejména v lesích nerozdělávat oheň, nevypalovat trávu, neodhazovat cigaretové nedopalky na zem, nepoužívat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Řídit se místními vyhláškami a zákazy, které k suchu a nebezpečí požárů mohou být vydány,“ dodali meteorologové.

Období sucha, kdy za uplynulých 31 dnů na území ČR spadlo v průměru jen kolem šesti milimetrů srážek, brzo skončí. I v dalších třech týdnech očekávají četnější srážky s úhrny nad normálem nebo kolem hodnot normálních pro toto roční období. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, požáry, ochlazení, požár, Český hydrometeorologický ústav, Česko

V platnosti zůstává výstraha před požáry. Ochladí se až příští víkend  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.