Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

FOTO: V Česku se objevily plyšové hračky, které jsou pro děti nebezpečné

Plyšoví pejsci, kteří dovedou i štěkat, mohou okouzlit nejedno dítě. Podle České obchodní inspekce (ČOI) jsou ale tyto dva konkrétní typy pro nejmenší děti nebezpečné. A to hned z několika důvodů.

Konkrétně se jedná o plyšového psa s červenou mašlí a psa s brýlemi a kloboukem. Při hře by ale mohly tyto zdánlivě neškodné hračky představovat pro malé děti riziko. „Česká obchodní inspekce zjistila, že u obou hraček je možné otevřít bateriové pouzdro bez použití nástroje a vyjmout z něj tužkové baterie,“ uvádí mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Jak inspektoři zjistili, hračka je vyrobena tak, aby bateriové pouzdro bylo uzavřeno pomocí západky a šroubku, ten ale na výrobcích chyběl. I malé dítě se tak mohlo dovnitř snadno dostat. Zároveň taková rolnička s pružinkou není jen okrasnou ozdůbkou na plyšové hračce, ale může být také nebezpečná. Dítě by ji mohlo lehce z pejska sundat a spolknout.

„Výrobky navíc neobsahovaly informace o věku dítěte, pro které jsou tyto hračky vhodné a chybí rovněž upozornění na nebezpečí malých částí, které obsahují,“ upozornil mluvčí. Ani to ale nebylo vše. U pejsků s červenými mašlemi nebyly uvedeny ani žádné identifikační údaje týkající se výrobce nebo třeba dovozce. Jasné ovšem zůstává, že oba výrobky byly vyrobeny v Číně.

Jak inspekce zjistila, oba modely jsou v rozporu s vládním nařízením souvisejícím s technickými požadavky u hraček. Česká obchodní inspekce provedla ochranná opatření v podobě zákazu distribuce a stažení výrobku z trhu.

Autoři | Foto www.coi.cz

Štítky ČOI, Česká obchodní inspekce, hračky, plyšová hračka, pes, hračka, Česko, Jiří Fröhlich, Čína

FOTO: V Česku se objevily plyšové hračky, které jsou pro děti nebezpečné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.