Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podchod u Mercury přejde do správy města. Budou pro něj hledat nájemce

Prázdné obchody, popsané stěny a otlučená omítka. Taková je realita v podchodu u Mercury, který je jednou z mála možností, jak se dostat přes Nádražní ulici k vlakovému nebo autobusovému nádraží. Po letech přechází správa podchodu na město. To chce najít nájemce, který by do zaprášených výloh vrátil život.

O osudu podchodu teď jedná Správa domů. „Prostory jsme si prohlédli, zmapovali jsme rozsah prací, které bude třeba udělat. Ještě se ale musí vyřešit nějaké detaily ve smlouvě,“ vysvětlil ředitel Správy domů Petr Šindelář.

V prostorech dříve fungoval například tabák nebo filatelie. Podle Šindeláře už jsou ale tyto služby pasé. Správa domů se proto chystá zveřejnit záměr, kde nebude v první fázi specifikovat, k čemu by měly prostory sloužit. „V případě, že nikdo nepřijde s podnikatelským záměrem, budeme muset řešit určité služby, které bychom tam chtěli umístit,“ doplnil. Konkrétnější možnosti ale nechtěl ředitel komentovat.

Další vráskou na čele města může být už jen samotná údržba. Ta může vyjít na nemalou částku. Do správy města budou totiž patřit také eskalátory a údržba společných prostor. „Přesnou představu o ceně ale zatím nemáme,“ řekl Šindělář. Jasněji by podle něj mohlo být během května.

Co by podle vás mohlo být v podchodu u nádraží?

Celkem hlasovalo254 čtenářů

Foto Jana Kroneislová

Štítky podchod, Mercury centrum, nádraží, rekonstrukce, Správa domů, Petr Šindelář

Podchod u Mercury přejde do správy města. Budou pro něj hledat nájemce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.