Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ze stometrového komínu museli hasiči sundávat uvolněné plechy

Velmi obtížný zásah mají za sebou jihočeští hasiči, kteří zasahovali v Energetickém centru v Otíně. Na více než stometrovém komíně se uvolnily plechy. Na pomoc museli hasiči povolat lezeckou skupinu, která je vycvičena na práci ve výškách.

„V pondělí krátce před polednem byla jindřichohradecká profesionální jednotka vyslána do Otína, kde se na lemování více než stometrového komína uvolnily plechy. Hasiči situaci průzkumem potvrdili, ale v tuto chvíli nemohli zasahovat,“ popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na místo tak byla přivolána lezecká skupina vybavená a vycvičená pro zásahy ve výškách. Hasiči vystoupali po vnějším žebříku na 102 metrů vysoký komín, uvolněné plechy rozbrusným zařízením odřezali a zbytek zajistili. „Odřezané plechy pak museli snést dolů na zem,“ upozornila Matějů. Další opravy by si podle mluvčí měla zajistit společnost prostřednictvím odborné firmy.

Foto hzsjk.cz

Štítky hasiči, Jindříchův Hradec, zásah, nebezpečí, plech, komín, Energetické centrum

Ze stometrového komínu museli hasiči sundávat uvolněné plechy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.