Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zvolte Motoráka měsíce března! Hlasujte pro Karabáčka, Kváču nebo Prospala

Posledního Motoráka měsíce v této sezoně budou v následujících dnech vybírat čtenáři Budějcké Drbny. O březnový titul se uchází hokejisté, kteří zářili v play-off Chance ligy, a také hlavní trenér.

Motorák, který až do pátečního poledne 19. dubna získá nejvíce hlasů, bude hostem rozhovoru s čtenáři. Autor nejzajímavějšího dotazu dostane dvě vstupenky na prohlídku Budějovického Budvaru, odměnou pro vítěze z klubových řad bude pětilitrový soudek lahodného piva Budweiser Budvar. Společné předání cen proběhne na ledě Budvar arény při posledním domácím duelu baráže s Pardubicemi.

#8 Václav Karabáček

Nálepku zlobivého kluka hráči s číslem osm na dresu jen tak někdo neodpáře, pokřik „Shoříš, já tě zapálím!“ zní Budvar arénou při jeho každém gólovém zápisu. Zimní příchod Václava Karabáčka byl ale skvělým majstrštykem managementu jihočeského klubu. Hokejista extraligových parametrů se díky pěti gólům (z toho tři byly vítězné) a devíti asistencím stal druhým nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů. Lepší už byl pouze borec ostřílený z NHL a bývalý reprezentant, kladenský útočník Tomáš Plekanec.

#30 Petr Kváča

S fantastickou formou se v play-off potkal gólman Motoru Petr Kváča. Zejména v semifinále proti Vsetínu byl jedním z hlavních strůjců postupu do baráže, když proti valašskému soupeři ve třech odchytaných zápasech udržel čisté konto a s úspěšností neuvěřitelných 96 % se stal nejlepším gólmanem téhle fáze sezony.

Václav Prospal

Když se před sezonou tahle klubová legenda ujala trenérského žezla, spousta diváků do ní vkládala velké naděje. Postupové, jak jinak... Trpěliví fanoušci ale hlásili dopředu, že postup do baráže bude pro tenhle tým úspěchem. V základní části se motoráci potýkali s nestálostí výkonů, nakonec se ale pedantský přístup jihočeské hokejové ikony Václava Prospala ukázal jako funkční. Pod jeho taktovkou vznikla v kabině skvělá parta a možná ne až tak kvalitní kádr, jaký tady v minulých sezonách postavili jeho předchůdci, měl možnost se porvat o extraligu. Prolínací soutěž Budějčákům nevyšla, ale Vinny by měl, aspoň podle názoru Drbny, na střídačce zůstat i v příští sezoně, kdy se bude hrát o všechno – přímý postup mezi elitu. Před lety se mu to povedlo jako hráči, tak proč ne za rok v pozici kouče?

Kdo je podle vás Motorákem měsíce března?

Celkem hlasovalo561 čtenářů

Štítky Motorák, hokej, soutěž, Václav Prospal, Petr Kváča, Drbna.cz, 1. česká hokejová liga, baráž, Budvar aréna, Budějovický Budvar, HC Dynamo Pardubice, Václav Karabáček, National Hockey League

Zvolte Motoráka měsíce března! Hlasujte pro Karabáčka, Kváču nebo Prospala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.