Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

U Budějc vyroste další obchoďák. Nabídnout by měl oblečení, drogerii nebo fast food

Čtyři samostatné objekty s obchody, občerstvením nebo automyčkou. Tak vypadají plány na výstavbu nového obchodního centra u Okružní v Českých Budějovicích. Stavět by se mělo začít v polovině června.

Nové obchodní centrum by mělo stát na okraji města mezi ulicemi Za Otýlií a Generála Píky. Podle firmy, která stavbu připravuje, jde o atraktivní lokalitu vzhledem k tomu, že se v blízkosti žádný obchodní dům nevyskytuje. Centrum by mělo být složeno ze čtyř samostatných objektů, na necelých osmi a půl tisících metrech čtverečních. Vizuálem by se mohlo podobat komplexu u Borku. 

Obchoďák bude sloužit k maloobchodnímu prodeji zahradní techniky, elektrospotřebičů, oděvů, nábytku, drogerie, potravin, chovatelských potřeb, tabáku, chybět by neměla lékárna, nehtové studio, myčka s vysavačem a rychlé občerstvení Burger King. U centra je plánované také parkoviště pro 170 aut.

Hotovo bude příští rok

Stavět by se mělo začít zhruba v polovině června. Stavba bude podle jednatele developerské firmy trvat zhruba jedenáct měsíců, hotovo tak bude nejspíš v dubnu příštího roku. 

Výstavbě obchodního centra už pravděpodobně nic nebrání. Z hlediska životního prostředí vydal Jihočeský kraj kladné stanovisko. „K záměru vybudování nákupního centra vedl kraj zjišťovací řízení na základě kterých vyhodnotil, že tento záměr nebude posuzován podle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů,“ vysvětlila Petra Zoubková z Odboru životního prostření, zemědělství a lesnictví.

Podle Petra Holického město o záměru ví a „vyjadřovalo se k němu“. „Stavba je na soukromých pozemcích,“ uvedl.

Foto kpdg.cz

Štítky obchodní centrum, České Budějovice, Jihočeský kraj, Burger King, Borek

U Budějc vyroste další obchoďák. Nabídnout by měl oblečení, drogerii nebo fast food  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.