Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Trash Hero dělá města hezčí. Ruku k dílu přidá i Drbna

Černé skládky, pohozené odpadky kolem košů. Smutný pohled na mnohých místech v Budějcích. Skupina, která si říká Trash Hero, se rozhodla, že s odpadky zabojuje. Celkem osm lidí proto v sobotu navléklo rukavice a s odpadkovými pytli vyrazili směr Jižní zastávka. Cílem nebylo jen surově sbírat odpad, ale sdružit lidi, kteří mají zájem o veřejný prostor.

V Budějcích je mnoho míst, kterým je potřeba věnovat péči. „Dlouhodobě mám dojem, že v našem krásném městě nejevíme o veřejný prostor takový zájem, jaký by si zasluhoval. Proto jsme si řekli, že s tím zkusíme trochu něco udělat. V sobotu jsme jen v osmi lidech za dvě hodiny nasbírali 245 kilo odpadu v okolí Jižní zastávky. Našli jsme toho o moc víc, než jsme předpokládali. Původně jsme čekali spíše paběrkování, ale objevili jsme několik větších černých skládek. Úklidové akce budeme v Budějcích a okolí pořádat pravidelně jednou za měsíc a každý, kdo bude chtít přiložit ruku k dílu, je samozřejmě srdečně vítán!“ řekl zakladatel budějovické základny Trash Hero Mikuláš Zvánovec.

Další sraz Trash Hero bude ve středu 17. 4. odpoledne. Vyčistí se okolí Viaduktu.Více informací najdete na facebookové stránce stránce Trash Hero.

Trash Hero vzniklo v České republice před čtyřmi lety. U založení Trash Hero stál i Čech Honza Bareš, který je zároveň spoluzakladatel Trash Hero Czech Republic. „První základna vznikla v roce 2016 v Praze. „V České republice je momentálně jedenáct aktivních základen a další přibývají. Podnebí v Česku úklidům přeje a je tak možné úklidy pořádat v pravidelných intervalech téměř po celý rok.“ popsala Simona Marhounová.


Vyrazit do boje s odpadky plánuje i Drbna a využije vás – čtenáře. Pokud znáte místo v Budějcích, které potřebuje uklidit, klidně nám na Instagram, e-mail: redakce@budejckadrbna.cz  nebo Facebook napište. Koncem týdne vybereme z vašich míst jedno, které uklidíme jako první. Přidáte se?

Foto Archiv Trash Hero

Štítky odpadky, Trash Hero, sběr, České Budějovice, odpad, Drbna.cz, Česko, Facebook, Instagram, veřejné prostranství, černá skládka, Praha

FOTO: Trash Hero dělá města hezčí. Ruku k dílu přidá i Drbna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.