Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Projekt haly je mrtvý, tvrdí primátor. Multifunkční centrum se ani letos stavět nebude

Ani v tomto roce se Budějce v kauze bourání Sportovní haly a výstavby Multifunkčního centra Dlouhá louka posunu nedočkají. Hnutí Občané pro Budějovice se po zveřejnění nového posudku od projektu distancovalo. Na samotné hlasování o multifunkčním centru na zastupitelstvu nedošlo. Primátor Svoboda však prohlásil, že je projekt mrtvý.

O posudku, který měl na objednávku města vypracovat architekt Arnošt Navrátil, informoval na svém Facebooku opoziční zastupitel Martin Kuba„Na začátku týdne dorazil na odbor hlavního architekta na radnici posudek k výstavbě Multifunkčního centra Dlouhá louka. Snažil jsem se si materiál vyžádat, abych se s ním mohl jako zastupitel seznámit, protože se v pondělí na zastupitelstvu města bude hlasovat o referendu k této výstavbě,“ napsal v pátek Kuba

ČTĚTE TAKÉ: Konečný schovává nový posudek na halu v „šuplíku“, tvrdí Kuba. Je to lež, reaguje náměstek 

V návaznosti na tyto události oznámilo v pondělí ráno, zhruba dvě hodiny před začátkem jednání zastupitelstva, hnutí Občané pro Budějovice, že nebude dál podporovat projekt výstavby Multifunkčního centra Dlouhá louka.

„V rámci koaličního vyjednávání po volbách jsme si vymínili revizi projektu připraveného minulou radou města, o kterém jsme chovali pochyby. Po několika měsících si nejsme jisti, zda jsme vůbec dostávali všechny relevantní informace a poslední posudek, který se k projektu staví kriticky, byl před námi dokonce utajován. Očekáváme, že koaliční partner z toho vyvodí důsledky, pro nás to každopádně znamená, že projekt nové sportovní haly by se v této podobě neměl realizovat,“ oznámil předseda zastupitelského klubu HOPB Juraj Thoma.

ČTĚTE TAKÉ: Konečná pro Konečného. Zastupitelé odvolali náměstka pro dopravu 

Na téměř čtrnáctihodinovém jednání zastupitelstva se k otázce, jestli se projekt bude nebo nebude realizovat, zastupitelé nevrátili. Primátor Svoboda ale údajně oznámil, že projekt Multifunkčního centra Dlouhá louka je mrtvý. I to byl důvod, proč zastupitel Lukáš Mareš (Piráti) navrhnul stažení posledního bodu jednání, které se mělo věnovat vyhlášení referenda k bourání haly. „Jestli jsem to dobře pochopil, tak ten projekt se realizovat nebude, proto považuji za bezpředmětné tento bod projednávat,“ uvedl včera krátce před 23 hodinou Mareš.

Mnoho zastupitelů včera ale upozorňovalo na to, jak chce město ukončit rozjetou soutěž, kterou k projektu vyhlásilo. Nikdo z vedení města na otázku během včerejšího dne neodpověděl. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky Sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, zastupitelstvo, projekt, stavba, louka, Občané pro Budějovice, České Budějovice, Martin Kuba, Kuba, Lukáš Mareš, Facebook, Juraj Thoma

Projekt haly je mrtvý, tvrdí primátor. Multifunkční centrum se ani letos stavět nebude  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.