Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První Citroën spatřil světlo světa před 100 lety. Rok oslav otevírá automobilka mimořádnou nabídkou

PR článek

Psal se rok 1919, kdy se André Citroën, majitel muniční továrny v Quai de Javel, rozhodl pro výrobu automobilů. První vůz z jeho dílny spatřil světlo světa v létě, a do konce stejného roku bylo vyrobeno ještě 2810 kusů autmobilů. V té době ještě nikdo netušil, že se začala psát historie dnes už tradiční francouzské automobilky.

Značka Citroën otevírá rok oslav 100. výročí svého založení výjimečnou obchodní nabídkou zahrnující několik zástupců své modelové řady. Konkrétně jde o městský vůz C3, kompaktní SUV C3 Aircross, C4 Cactus a Nové Berlingo.

Na nedávném pařížském autosalonu představil Citroën nové SUV C5 Aircross, které je dalším ztělesněním již téměř stoleté tradice inovací zajišťujících pohodu na palubě. Nové SUV C5 Aircross, jehož recenzi pro vás právě připravujeme, přináší nový zážitek spojený s komfortem, zejména díky tlumičům s progresivními hydraulickými dorazy. Právě na jízdním komfortu francouzská automobilka dlouhodobě staví.

Citroën byl po celou svou historii průkopníkem řady novinek v oblasti komfortu, jako je hydropneumatické odpružení, sedadla, ergonomie ovládacích prvků v kabině, aerodynamika tvarů, revoluční architektura nebo nové materiály používané v interiéru. Mnoho z nich k tomuto modernímu pojetí komfortu značky Citroën výrazně přispělo.

U příležitosti oslav je vydán speciální „sběratelský“ katalog ke 100. výročí s popisem vlastností a historie těchto 30 vozů, který je již nyní k dispozici ke stažení v PDF

Značka se rozhodla tento globální přístup ke komfortu zakotvit v programu Citroën Advanced Comfort, který čítá čtyři cíle pro 21. století.
První z priorit je dostat posádku mimo dosah nepříznivých vlivů, jak pokud jde o komfort odpružení, tak o akustický komfort, aby se ve voze Citroën všichni cítili jako v bavlnce. Dále také usnadnit pobyt v interiéru vozu díky velké prostornosti, praktickým odkládacím přihrádkám a důvtipnému uspořádání. V neposlední řadě zlepšit plynulost používání vozu a jeho výbavy díky intuitivním technologiím, užitečným podpůrným prvkům řízení a propojení mobilních přístrojů posádky a vozu. Čtvrtý a zároveň poslední bod má zajistit řidiči klid v duši díky přehlednému zobrazení jen skutečně potřebných informací a uklidňující atmosféře v kabině.

Vše podstatné k jubileu, které automobilka slaví, najdete na citycar.cz.

Štítky Citroën, výročí, auta, automobilka, slavnost, komfort, André Citroën

První Citroën spatřil světlo světa před 100 lety. Rok oslav otevírá automobilka mimořádnou nabídkou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.