Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tobogán jen tak v provozu nebude. Sklouzneme se možná v druhé půlce letošního roku

Rekonstrukce tobogánu na plovárně v Budějcích provázejí od samého začátku problémy. Termíny na jeho zprovoznění byly už tři. Zatím ale návštěvníkům nezbývá nic jiného, než na nový tobogán jenom koukat. V následujících několika měsících nebude situace jiná.

„Technické řešení je poměrně náročné, a je to skutečně věc zhotovitele a projektanta, tak uvidíme co se bude dít,“ řekl náměstek primátora Petr Holický. Firma se k situaci staví čelem. Pokud by v jednání nastaly problémy, je město připraveno celou záležitost řešit soudně. Do dnešního dne se nepodařilo získat certifikát od autorizované osoby. Bez něho nemůže proběhnout kolaudace.

Tobogán už měl být několik měsíců v provozu. Firma nejprve tvrdila, že je potřeba, aby tubusem teklo více vody, která uvnitř měla zbrzdit rychlost. „Spekulovali jsme o tom, jak do tubusu víc vody dostat. Původní čerpadlo totiž mělo svým výkonem stačit. Nestačilo a 23. února bylo namontováno čerpadlo nové. Při zkušebních jízdách se zjistilo, že ani to nepomohlo a lidé stálé jezdí rychleji, než by měli,“ uvedl.  

ČTĚTE TEKÉBudějcká plovárna má sice nový tobogán, kdy se lidé svezou je zatím ve hvězdách 

Problém nebude jen v tobogánu, ale i ve velikosti dojezdového bazénku, který momentálně není přizpůsoben na takovou dojezdovou rychlost. „Zhotovitel už plánuje úpravy. S největší pravděpodobností bude muset začít od znova a předělat celý tubus. Všechno jde finančně za ním, a navíc nabíhá časové penále,“ upřesnil Holický.

Termín, kdy bude tobogán zprovozněn, zatím nikdo nezná. „Nechci předbíhat a pouštět na veřejnost nějaké datum. Je to náročná oprava a nemyslím si, že by se dala stihnout ještě před letní uzavírkou plovárny," dodal Holický.

Foto Jana Kroneislová

Štítky tobogán, oprava, plavecký stadion, České Budějovice, koupaliště

Tobogán jen tak v provozu nebude. Sklouzneme se možná v druhé půlce letošního roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.