Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Energetici odvolali kalamitní stav na jihu Čech. Bez elektřiny zůstává stovka domácností

Po nedělním silném větru zůstává v Jihočeském kraji bez elektřiny zhruba stovka domácností. Podle mluvčí společnosti E.ON jde o řídce obydlené oblasti. Energetici tak dnes ráno odvolali vyhlášený kalamitní stav.

V pondělí ráno zůstalo bez elektřiny zhruba 27 tisíc domácností. „Naši lidé v terénu včera během dne opravili desítky poruch na vedení vysokého napětí. Jednalo se zejména o potrhané vodiče a poškozené izolátory. Oprav bylo sice opravdu velké množství a probíhaly v mnoha lokalitách, ale nebyly technicky zas až tak náročné, takže se nám podařilo vše zvládnout během jediného dne,“ popsala mluvčí E.ON Martina Slavíková. 

Energetikům se tak k dnešnímu ránu podařilo číslo snížit na pouhých sto domácností. Podle Slavíkové jde o řídce obydlené části jižních Čech. „Díky aktuální situaci a předpovědi počasí odvoláváme vyhlášený kalamitní stav,“ dodala Slavíková.

K pondělnímu odpoledni měli hasiči zhruba šest stovek zásahů. Včera večer se situace uklidnila. „Přes noc už jsme neměli téměř žádné zásahy kvůli nedělnímu větru,“ uvedla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Foto E.ON

Štítky počasí, energetici, kalamita, hasiči, elektřina, Česko, E.ON, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energetici odvolali kalamitní stav na jihu Čech. Bez elektřiny zůstává stovka domácností  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.