Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jihu Čech zůstává stále pět tisíc domácností bez elektřiny

Zhruba pět tisíc domácností zůstává stále na jihu Čech bez elektřiny. Na svědomí to má víkendový orkán, který udeřil v České republice. Nejhorší situace je na Prachaticku, Českokrumlovsku a Písecku.

Podle mluvčí společnosti E.ON Martiny Slavíkové je v Jihočeském kraji nejhorší situace. „Stále tu máme 25 poruch na vedení vysokého napětí. Bez elektřiny je pět tisíc domácností. Nejvíce zasaženými regiony je Prachaticko (1 700 domácností), Českokrumlovsko (1 000 domácností) a Písecko,“ popsala Slavíková. Během dopoledne obnovili energetici dodávky energií do 22 tisíc domácností v kraji.

Kvůli popadaným stromům stále nejezdí v regionu některé vlaky. Na trase České Budějovice - Praha je mimo provoz úsek mezi Hlubokou nad Vltavou a Ševětínem. Omezení se týká i železnice mezi Lipnem nad Vltavou a Rybníkem, Táborem a Bechyní nebo Kamenným Újezdem a Holkovem. Odstraňování překážek podle webu českých drah ještě potrvá několik hodin a cestující musí počítat se zpožděním vlaků.

Hasiči měli za víkend na jihu Čech více než 500 výjezdů kvůli silnému větru.

Foto E.ON | Zdroj ČTK

Štítky počasí, energie, hasiči, železnice, Jihočeský kraj, Česko, elektřina, okres Písek, okres Český Krumlov, okres Prachatice, E.ON, Praha, České Budějovice, Hluboká nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech zůstává stále pět tisíc domácností bez elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.