Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Samson je stále silnější. Pivovar si pochvaluje nejúspěšnější rok za posledních třicet let

Nejstarší budějcký pivovar má za sebou jednoznačně nejúspěšnější rok v novodobé historii. Získal celou řadu prestižních ocenění jak na domácí půdě, tak na mezinárodním poli. Nejhodnotnější bylo vítězství v soutěži World Beer Awards v Londýně v kategorii ležáků. Vysokou kvalitu oceňují také tuzemští spotřebitelé.

Příznivé jsou i ekonomické ukazatele dosažené v uplynulém roce. Tržby společnosti se meziročně zvýšily o 10 procent. Pivovaru Samson se daří i na zahraničních trzích. V roce 2018 bylo vyvezeno 58 procent z celkové produkce.

„Samson se vrací zpět do povědomí Čechů. Naše pivo již tradičně nachází své zákazníky také v cizině. Současný trend je pozitivní. Těžíme z kombinace masivních investic mateřské belgicko-brazilské společnosti AB InBev a zkušeností našich zaměstnanců, kteří přispívají k šíření věhlasu budějckého piva a jsou na svoji značku náležitě hrdí,“ říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

„Klademe důraz na prvotřídní kvalitu všech vstupních surovin a díky zavedení špičkových technologií, odpovídajících nejvyšším světovým standardům, garantujeme stálost kvality našich piv, která se právem řadí k těm nejlepším. Do našeho portfolia patří i legendární nealkoholické Pito, ke kterému se vrací čím dál víc zákazníků,“ říká vedoucí laboratoře a manažerka kvality Pivovaru Samson Kateřina Leštinová.

Ležák Samson loni získal v Londýně ocenění World Beer Awards za nejlepší ležák českého typu vyrobený v České republice. Nealkoholické Pito ve stejné soutěži získalo ve své kategorii stříbrnou medaili. Samson zaujal porotu také v  soutěži Brussels Beer Challenge, kde obdržel Certificate of Excellence. Ležák Samson zabodoval i v soutěži českých pivních znalců První pivní extraliga. Mezi českými pivy mu porota udělila druhé místo. „Samson má co říci nejenom našim slovenským přátelům. Jeho vyvážený charakter oceňují i zákazníci v sousedním Rakousku, či tradiční pivaři z Dánska nebo i v daleké Austrálii. Doufáme, že se počet zahraničních zájemců bude dále zvyšovat,“ míní Dřevikovský. V současné době vyváží pivovar do dvaceti zemí světa.

„V závěru roku jsme pro naše příznivce připravili speciál BOCK. Silný ležák byl pomyslným dárkem a je vítanou novinkou v našem portfoliu. Jsem potěšen, že naše pivo sbírá jedno ocenění za druhým a patří k těm nejlepším nejen v České republice,“ doplňuje sládek Pivovaru Samson Radim Lavička.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky pivovar, pivo, Samson, České Budějovice, soutěž, ocenění, BUDĚJOVICKÝ MĚŠŤANSKÝ PIVOVAR a.s., Londýn, Anheuser-Busch InBev, Česko, Pito, Austrálie, Rakousko

Samson je stále silnější. Pivovar si pochvaluje nejúspěšnější rok za posledních třicet let  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.