Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějce loni svezly více než patnáct tisíc tun směsného odpadu

Budějce loni svezly více než patnáct tisíc tun směsného komunálního odpadu, což je o 350 tun více než v roce 2017. Tříděného odpadu se loni ve městě nashromáždilo skoro dvanáct tisíc tun. Nejvíce z něho tvořil biologicky rozložitelný odpad, který představuje téměř dvě třetiny z objemu.

Město loni poskytlo lidem 16 656 popelnic na směsný komunální odpad. Právě nerecyklovatelná položka tvoří stále největší část odpadu ve městě. „Třídit odpad by mělo být naprostou samozřejmostí a běžnou praxí v každé domácnosti," uvedl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec. Dodal, že tento materiál putuje z města na třídicí linku v areálu skládky Lišov, kde se z něj stává druhotná surovina.

Kromě biologicky rozložitelného odpadu, který tvoří například tráva posekaná na zahradách nebo zbytky ovoce a zeleniny, obyvatelé loni vytřídili 1656 tun papíru, 1089 tun plastu a 1013 tun skla.

ČTĚTE TAKÉU Budějc by mohla stát spalovna odpadu. Město ji chce vybudovat společně s krajem 

Město chce ve spolupráci s Jihočeským krajem v horizontu několika let vybudovat spalovnu. Zařízení by mělo ekologicky likvidovat směsný komunální odpad z velké části regionu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, odpady, Č. Budějovice, TABULKA, České Budějovice, odpad, komunální odpad, Ivo Moravec, Lišov, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce loni svezly více než patnáct tisíc tun směsného odpadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.