Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Petráček je druhým nejlepším handicapovaným sportovcem roku. Připravuje se na mistrovství světa

Dalším oceněním se může chlubit budějcký plavec Arnošt Petráček. V anketě Nejlepší handicapovaný sportovec roku získal druhé místo. Aktuálně se připravuje na mistrovství světa, čeká ho ale spousta dalších závodů.

Anketa se vyhlašovala na konci února. První místo obsadil střelec Tomáš Pešek, stříbrnou příčku si připsal budějcký plavec Arnošt Petráček„Jsem za umístění opravdu rád. Zlato je zlato, ale každé takové ocenění má pro mě určitý význam a tak trochu mě to vždycky motivuje k tomu, abych pořád makal a neusnul na vavřínech,“ říká plavec.

Petráček se aktuálně připravuje na mistrovství světa. Z něj se může kvalifikovat na paralympiádu v Tokiu. „Mám před sebou i další závody, takže nechci tvrdit, že některé jsou víc důležité a některé méně, snažím se brát to zodpovědně a připravovat se neustále. Člověk nikdy neví, co ho může překvapit,“ prozrazuje.

Na otázku, jakého ocenění si nejvíce váží, nedokázal odpovědět. „Vážím si každého stejně. Člověk by si hlavně měl uvědomit, že ocenění jsou fajn, ale tohle všechno není jenom moje práce. Ocenění by si totiž taky zasloužili lidé kolem mě, kteří mi pomáhají k tomu, abych byl tam, kde jsem,“ uzavírá Petráček.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Arnošt Petráček, sportovec, handicap, plavání, mistrovství světa, ocenění, plavec, paralympijské hry, Tokio

Petráček je druhým nejlepším handicapovaným sportovcem roku. Připravuje se na mistrovství světa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.