Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Lidé v budějcích loni více kupovali elektronické jízdenky

Stále více lidí v Budějcích platí za městskou hromadnou dopravu pomocí elektronických jízdenek. SMS zprávou si loni lidé koupili téměř 210 tisíc jízdenek. Mnohem více také cestující používají aplikaci Sejf. Nejoblíbenější ale stále zůstávají klasické papírové jízdenky.

Jízdenky si v Budějcích můžou cestující koupit SMS zprávou, přes aplikaci Sejf nebo klasickou formou z jízdenkového automatu. Podle statistik Dopravního podniku se elektronická forma jízdenek stává čím dál tím oblíbenější. „Jízdních dokladů formou SMS bylo v roce 2018 zakoupeno 209 603 kusů, což je o 22,3 procent více, než ve stejném období předchozího roku,“ popisuje mluvčí Dopravního podniku Viktor Lavička. Přes aplikaci Sejf si jich cestující pořídili 70 296 kusů.

Nejoblíbenější ale stále zůstávají klasické papírové jízdenky. V loňském roce se jich prodalo více než 4,3 miliónu kusů. „Důvodem může být i fakt, že po městě je rozmístěno celkem 42 jízdenkových automatů, z nichž 9 jich akceptuje bezkontaktní platební karty, dalšími možnostmi nákupu jsou pak externí prodejci,“ dodal Lavička.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Dopravní podnik, MHD, jízdenky, statistika, SMS, České Budějovice

Lidé v budějcích loni více kupovali elektronické jízdenky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.