Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Uvízlého potkana zachránili hasiči. Zpráva obletěla svět. Lidé mu přáli ale i drastickou smrt

V posledních dnech obletěly svět snímky i video tlusťoučkého potkana, který v německém Bensheimu uvízl v poklopu kanálu. Zpráva pobavila, dojala, ale také rozdělila společnost na dvě poloviny. Zatímco jedni lidé děkují hasičům, druzí přejí myšákovi smrt.

Když jsem poprvé uviděla fotku zaklíněného myšáka, jako první mi vyvstala vzpomínka na legendární animák Ratatouille. Konkrétně na Emilka, obtloustlou krysu a brášku hlavního hrdiny Remyho. Aby taky ne, tohle byla příhoda jako z filmu.

Noviny napříč celým světem v posledních dnech přinesly zprávy o tom, jak osmi hasičům nebyl osud potkana lhostejný. Když se nepodařilo místním osvobodit tvorečka, zavolali na pomoc hasiče. A ti po necelé půlhodince vypustili hlodavce zpět na svobodu. A příběh s pravým happyendem se šíří sociálními sítěmi jako lavina.

Samozřejmě se nyní hasičům dostávají tisíce láskyplných a vděčných vzkazů v mnoha jazycích ze všech koutů země, jako ten od Phebe„Awesome work. This is the “news” the world needs to see. Heroes/Skvělá práce. Tohle jsou „zprávy“, jaké svět potřebuje. Hrdinové,“ napsala. „Felicitaciones al equipo de rescatistas/Gratuluji záchranný týme,“ komentoval Jose.

Zpráva některé lidi opravdu chytla za srdce. „La sensibilité humaine c’est beau ça c’est l’évolution/Lidský soucit, to je krásné. Toto, to je evoluce,“ připsal Alain pod příspěvek německé organizace Berufstierrettung Rhein Neckar.

Jenže zdaleka ne všechny ohlasy jsou pozitivní. Někteří lidé dokonce popisují na sociálních sítích, jak by zachráněné zvíře zabili, nebo jak mu přejí smrt. „Zašlápl bych ho jak vajgl,“ komentoval Jan. „Polil bych ho beznínem a zapáli. Následně kopl do hlavy, aby se mu lépe šlo tam, odkud přišel,“ připsal Mario. Podobné komentáře nedávají spát milovníkům a ochráncům zvířat. A tak zatímco lidé debatují o názorech na potkany a krysy, zachráněný tlouštík si opět pobíhá německými kanály.

Facebooková stránká STOP týrání - tvrdší tresty upozornila na některé drsné komentáře k záchraně potkana

Příspěvek organizace o záchraně tlouštíka Berufstierrettung Rhein Neckar

Autoři | Foto Berufstierrettung Rhein Neckar

Štítky potkan, záchrana, kanál, facebook, komentář, Německo, smrt

FOTO: Uvízlého potkana zachránili hasiči. Zpráva obletěla svět. Lidé mu přáli ale i drastickou smrt  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.