Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Český Krumlov čeká letos od zájezdových autobusů příjmy 8 milionů

Český Krumlov čeká letos příjmy z takzvaného bus stopu zájezdových autobusů osm milionů korun. Ve městě by měl od 1. června 2019 naplno fungovat nový placený systém pro zájezdové autobusy. Pro rok 2020 plánuje Českokrumlovský rozvojový fond, městem vlastněná firma, příjmy z těchto autobusů 14 milionů. Náklady na vznik dočasného systému zpoplatnění zájezdových autobusů budou 3,8 milionu. Vyplývá to z podnikatelského plánu ČKRF, který vzali na vědomí zastupitelé. Pro hlasovalo 13 zastupitelů, proti nikdo, sedm se hlasování zdrželo.

Bus stop bude na parkovišti Jelenka 2 a ve Chvalšinské ulici jako dočasný systém tři roky, než město otevře terminál zájezdových busů. "Nový terminál bude také ve Chvalšinské ulici, o několik set metrů dál," řekla mluvčí radnice Petra Nestávalová. Řidiči zájezdových autobusů za vystoupení a nastoupení turistů zaplatí dohromady 1500 korun. Dosud neplatili nic. Do Krumlova přijede ročně asi 15 tisíc zájezdových autobusů.

Modernizované autobusové nádraží s novým terminálem a krytými nástupišti funguje ve městě od prosince 2018. Další práce mají skončit v květnu, hlavně stavba parkoviště se 100 místy. Celkové náklady jsou 82 milionů. Letos ČKRF rovněž dokončí malou opravu budovy autobusového nádraží.

ČKRF letos také dodělá projektovou přípravu na rozšíření parkoviště P3 - Městský park o 50 stání pro osobní auta. Plocha by mohla sloužit i jako příležitostná tržnice či místo pro kulturní akce. Mezi plány fondu patří i rekonstrukce bytů, chce také zefektivnit hospodaření Musea Fotoateliér Seidel: zvýšit tržby a marže a vyhodnotit deset let provozu. Toto muzeum pečuje o odkaz fotografů Josefa a Františka Seidelových čítající 140 tisíc negativů a pohlednic z konce 19. a první poloviny 20. století.

V Českém Krumlově žije asi 13 tisíc lidí. Letos má rozpočet s příjmy 390 milionů a výdaji 365 milionů. Město letos investuje 61 milionů korun. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, doprava, autobusy, Český Krumlov, ČESKOKRUMLOVSKÝ ROZVOJOVÝ FOND, spol. s r.o., Muzeum Fotoateliér Seidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov čeká letos od zájezdových autobusů příjmy 8 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.