Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Byť hráč z velkého světa šoubyznysu, nikdy to na sobě nedal znát, říká o Jiřím Pomeje Radek Šíma

Včerejší zpráva o smrti herce Jiřího Pomeje šokovala celou republiku. Na rodáka z Budějc zavzpomínal Radek Šíma. Poprvé se setkali v roce 2002. Jeho historky z natáčení byly opravdu k popukání, říká.

„S Jirkou jsem se poprvé osobně setkal v roce 2002. Tehdy se tuším v Českých Budějovicích slavnostně otevíralo multikino Cinestar v ulici M. Horákové a úvodním snímkem byla Andělská tvář režiséra Zdeňka Trošky, kde Jirka ztvárnil charismatického Filipa de Mornay,“ popisuje bývalý redaktor Radek Šíma setkání s hercem.

„Po představení jsem s ním dělal rozhovor. Po pevném stisku ruky na mě s úsměvem vypálil: „A vy jste odkud, chlape?“ Myslel jsem, že myslí zaměstnání. „Na to se neptám, myslím, jestli jste z Budějc.“ Jasně, narodil jsem se u Malého jezu v Havlidně, i když teď bydlím v Borku. „Takže jsi od Maláku? Já taky, tak to si musíme sakra tykat…“ A bylo vymalováno. Od té doby jsme se občas sešli u piva, když byl zrovna na jihu a měl chvilku čas. Byť hráč z velkého světa šoubyznysu, nikdy to na sobě nedal znát. A jeho historky z různých natáčení, například z filmu Playgirls, bylo opravdu k popukání,“ popisuje Radek Šíma. 

„Takže Jirko, příteli od Maláku, odpočívej v pokoji,“ uzavírá.

Foto Facebook Jiří Pomeje

Štítky rozhovor, Jiří Pomeje, Radek Šíma, České Budějovice, Zdeněk Troška, Cinestar

Byť hráč z velkého světa šoubyznysu, nikdy to na sobě nedal znát, říká o Jiřím Pomeje Radek Šíma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.