Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pravidelné zkoušky sirén budou doplněny o verbální informaci

Pravidelné zkoušky sirén, které probíhají zpravidla každou první středu v měsíci, doznají v některých obcích Jihočeského kraje od března změny. Před samotnou sirénou uslyšíme i verbální informaci.

Návrh na změnu ve zkoušce sirén vzešel z iniciativy starostů jihočeských obcí, kteří se obávají možné paniky obyvatel při zaznění sirény. Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje zájem o toto opatření ochrany obyvatelstva ze strany starostů uvítal. A jelikož právě hasičské operační středisko je tím, kdo sirény spouští, byl to právě Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje, který změnu realizoval.

Od března 2019 bude tedy prostřednictvím místních informačních systému a vybraných rotačních sirén zahájeno vysílání verbální informace „zkouška sirén“, které proběhne vždy v 11:55 hodin. Samotný signál zkoušky sirén se pak rozezní ve stejný čas jako doposud, a to v rovných 12 hodin.

Tisková zpráva | Foto Jana Kroneislová

Štítky sirény, hasiči, zkouška, jižní Čechy, Jihočeský kraj, Hasičský záchranný sbor

Pravidelné zkoušky sirén budou doplněny o verbální informaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.