Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Český Krumlov dokončil opravy Nových Dobrkovic za třicet dva milionů

Český Krumlov dokončil rekonstrukci části Nové Dobrkovice. Opravil inženýrské sítě i komunikace. Rekonstrukci, která trvala od roku 2015 do letoška, platilo město z rozpočtu, náklady byly 31,6 milionu korun.

V části Nové Dobrkovice žije asi 100 lidí. Před rekonstrukcí byl v místě vodovodní řad z 50. let, opěrné zdi a komunikace v havarijním stavu, veřejné osvětlení staré, chyběla splašková kanalizace. Město tak vybudovalo novou kanalizaci, vodovod, čerpací stanici odpadních vod, opěrné zídky, nové osvětlení, opravilo i komunikace.

Město vybudovalo 1466 metrů kanalizace, 1347 metrů vodovodu, dvě čerpací stanice odpadních vod a 218 metrů výtlačného potrubí, 6532 metrů čtverečních nových povrchů komunikací a 270 metrů opěrných zdí. Instalováno bylo i 66 nových svítidel.

Práci podle starosty Dalibora Cardy (SNK-Město pro všechny) ztěžovaly úzké chodníky a svažitý terén. "Došlo například i k takovým extrémním situacím, kdy kvůli skalnímu podloží stavbaři udělali jen dva metry výkopových prací za den," řekl starosta.

V Českém Krumlově žije asi 13.000 lidí. Letos má přebytkový rozpočet s příjmy 390 milionů korun a výdaji 365 milionů. Hlavní letošní investice budou cyklostezka, výměna oken v jedné ze škol a oprava zimního stadionu. Město letos investuje 61 milionů korun. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, Český Krumlov, oprava, jižní Čechy, Dobrkovice, Nové Dobrkovice, kanalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Český Krumlov dokončil opravy Nových Dobrkovic za třicet dva milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.