Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Staré oblečení můžete vyhodit Na Dlouhé louce. Firma FCC tam umístila nový kontejner

Svetr, který jste neměli několik let na sobě? Kabát, který vyšel z módy? Kam s nenošeným textilem, řeší mnozí z nás. Nepatří do „černé popelnice“, ale do speciálních kontejnerů. Na ulicích Českých Budějovic jich občané v současnosti najdou celkem 53. Ten nejnovější je Na Dlouhé louce.

„Kontejner jsme umístili na Dlouhou louku, protože je zde velké záchytné parkoviště. Kdo chce třeba cestou do práce odložit více věcí, může pohodlně přijet vozem a bez problémů zaparkovat,“ vysvětluje Roman Braný, ředitel FCC České Budějovice.

„Naším cílem je, aby do takzvaných černých popelnic mířilo co nejmenší množství odpadu,“ říká Aleš Mikšátko, zástupce Odboru správy veřejných statků z českobudějovického magistrátu. Odevzdaný textil je předáván k dalšímu využití.

Informace o novém kontejneru byly též zaneseny do elektronické mapy, kde si občané mohou vyhledat nejbližší stanoviště nádob na separovaný odpad či informace o tom, kdy je vyvážen.

Autoři | Foto FCC

Štítky FCC, kontejner, oblečení, louka, České Budějovice

Staré oblečení můžete vyhodit Na Dlouhé louce. Firma FCC tam umístila nový kontejner  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.