Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

I přes oteplení zůstává na horách na jihu Čech dostatek sněhu

I přes výrazné oteplení v posledních dnech nabízejí lyžařské areály na jihu Čech návštěvníkům dostatek sněhu. Na sjezdovkách ho stále leží přibližně metrová vrstva. Dostatek sněhu umožňuje i údržbu stop pro běžkaře.

"V provozu je celý areál a i přesto, že je přes den spíše jarní počasí, noční mrazy drží sníh v perfektní kondici. Množství sněhu, které na Lipně letos napadlo, jsme dlouho nezažili. Pomohlo to také s přípravou skicrossové trati, kterou jsme pro letošek rozšířili na dvě paralelní dráhy a přidali jsme do ní průjezdný tunel," uvedl za Skiareál Lipno Vojen Smíšek.

Rekreanti podle něj mohou kromě toho využít čtyřkilometrový okruh pro bruslení na lipenské přehradě. "Je to až překvapivé, ale led na jezeře stále drží. Doporučuji jít na brusle brzy ráno, dokud je povrch pevný po nočních mrazech," uvedl.

Dostatek sněhu leží také na sjezdovkách v areálu Zadov. Lidé tam navíc mohou každý den kromě pondělí využít od 18:00 do 21:00 večerní lyžování. Provozovatelé rovněž udržují několik desítek kilometrů stop pro běžkaře.

Nejvyšší vrstva sněhu leží na svazích areálu Hochficht, který se nachází na česko-rakouské hranici Šumavy. Návštěvníci zde mohou využít 21 kilometrů sjezdovek. Výška sněhu zde dosahuje 140 centimetrů. "Na Hochfichtu jsou v provozu všechny lanovky a speciálně pro rodiny s dětmi jsou otevřeny i zábavné dráhy s obřími vlnami, klopenými zatáčkami a tunelem," uvedl za středisko Martin Řezáč.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, rekreace, hory, Jihočeský kraj, lyže, zima, sníh, Česko, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Martin Řezáč, Hochficht, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes oteplení zůstává na horách na jihu Čech dostatek sněhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.