Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovičtí strážníci zachránili šedesátiletého muže

Hlídka strážníků z Budějc pomohla staršímu muži, který slavil narozeniny v jedné z restaurací na Husově třídě. Hlídka, která zahlédla skupinku osob jak se sklání k ležícímu muži, ihned zastavila a přispěchala na pomoc.

„Strážníci zjistili, že muž slavil své šedesáté narozeniny. Ve chvíli, kdy vyšel na ulici, tak ucítil bolest na hrudi, která vystřelovala do levé ruky a sesunul se v bezvědomí na zem. Vše nasvědčovalo tomu, že dostal infarkt. Ještě před příjezdem strážníků začala jedna z přítomných žen muže resuscitovat a další svědek události zavolal posádku ZZS,“ řekl tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

Při příjezdu strážníků byl muž při vědomí a s hlídkou komunikoval. Nicméně v následujících chvílích se muži přitížilo a znovu upadl do bezvědomí. Strážníci muže do příjezdu záchranářů několikrát resuscitovali a udržovali jeho základní životní funkce. Poté byl předán do lékařské péče a byl převezen posádkou ZZS do nemocnice na další nezbytná vyšetření.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Městská policie, České Budějovice, záchrana, resuscitace

Českobudějovičtí strážníci zachránili šedesátiletého muže  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.