Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Táborská nemocnice má nové dětské oddělení. Je blíže operačním sálům

Táborská nemocnice má nové dětské oddělení. Najdeme v něm 42 lůžek pro malé pacienty a jejich případný doprovod. Součástí nového oddělení jsou tři ambulance, kde bude možné vyhledat i lékařskou první pomoc. Nový pavilon vyšel na 77 milionů korun a provoz zahájí během března.

Stavba nového pavilonu trvala podle ředitele nemocnice Ivo Houšky devět měsíců a vyžádala si náklady 77 milionů korun. „Jednadvacet milionů jsme uhradili ze svých zdrojů a 56 miliony nám přispěl zakladatel nemocnice – Jihočeský kraj,“ upřesnil ředitel. 

Nové oddělení se nachází v bezprostřední blízkosti operačních sálů. Děti tak na ně nebude nutné vozit přes celý areál, jako tomu bylo doposud. „Těší mě, že nemocnice logicky přesouvá jednotlivá oddělení a v uvolněných prostorách zároveň vytváří volné místo, například pro novou psychiatrii či plánované změny týkající se léčebny pro dlouhodobě nemocné,“ uvedla hejtmanka.  

Na dětském oddělení v táborské nemocnici je ročně hospitalizováno zhruba 4 200 pacientů a dalších zhruba 9 400 jich tu ošetří ambulantně.

Foto kraj-jihocesky.cz

Štítky nemocnice, Tábor, dětské oddělení, Léčebna dlouhodobě nemocných, Jihočeský kraj

Táborská nemocnice má nové dětské oddělení. Je blíže operačním sálům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.