Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ANKETA: Na Ekonomické fakultě se bude diskutovat o euru. Proč ho mají Slováci rádi a Češi ne?

Proč mají Slováci rádi euro a Češi ne? Na tuto otázku se pokusí za týden odpovědět například bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti nebo bývalá viceguvernérka slovenské národní banky. Setkání, na kterém se mimo jiné řeší také přínosy a možná rizika společné měny, se koná na Ekonomické fakultě Jihočeské univerzity.

Akce je určená pro studenty fakulty, přijít ale může kdokoli z veřejnosti. Úvodního slova se hned na začátku ujme bývalý státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza. Z praxe pak promluví Elena Kohutiková, bývalá viceguvernérka slovenské národní banky, která se výrazně zasloužila o to, že Slováci dnes platí eurem. 

Prostor vždy dostane i podnikatel z daného regionu, který se na problematiku eura podívá z pohledu byznysu. V Budějcích to bude generální ředitel Viscofan a člen představenstva Jihočeské hospodářské komory Miloslav Kamiš.

Debata proběhne 28. února od 9:45 do 11:00 ve spolupráci s Europeum Institute for European Policy a Ekonomickou a Pedagogickou fakultou Jihočeské univerzity v budově F, učebně F3.

Jaký symbol Budějc by měl být na eurominci?

Celkem hlasovalo92 čtenářů

Foto pixabay.com

Štítky euro, debata, Evropská unie, Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity, Tomáš Prouza, Jihočeská hospodářská komora, Pedagogická fakulta Jihočeské univerzity, České Budějovice

ANKETA: Na Ekonomické fakultě se bude diskutovat o euru. Proč ho mají Slováci rádi a Češi ne?  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.