Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

V Česku padlo 77 teplotních rekordů. V Budějcích naměřili meteorologové 16 stupňů

Rekordní teploty pro 17. únor v neděli zaznamenalo 77 z celkových 151 stanic, které měří alespoň 30 let. Další dvě rekord vyrovnaly. Nejtepleji bylo v obci Neumětely na Berounsku, kde naměřili 17,3 stupně Celsia. V Českých Budějovicích naměřili meteorologové o necelý jeden a půl stuně méně.

„Během odpoledne vystoupily teploty na většině území na devět až 13 stupňů, na řadě míst i nad 15 stupňů," uvedli meteorologové. Alespoň 16 stupňů Celsia pak vedle Neumětel naměřily stanice v Kašperských horách, Stříbře, Třebařově, Jeseníku nebo Českých Budějovicích.

Padaly však i rekordy podstatně nižší. Na Labské boudě se teplota vyšplhala jen na 6,6 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 2017 ale bylo překonáno o pět stupňů. Na Lysé Hoře má nový rekord hodnotu 9,6 stupně Celsia, v Úpici 9,7 stupně Celsia.

Teplý by měl být i následující týden. V pondělí bude jasno až polojasno, nejvyšší teploty v Čechách a ve Slezsku vystoupají zhruba na 15 stupňů.

Autoři | Foto

Štítky Český hydrometeorologický ústav, počasí, rekord, Česko, České Budějovice, stupeň Celsia, Neumětely, okres Beroun, Labská bouda, Kašperské Hory, Stříbro, Jeseník

V Česku padlo 77 teplotních rekordů. V Budějcích naměřili meteorologové 16 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.