Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kraj zvýší částku na podporu bývalých olympioniků

Jihočeský kraj zvýšil částku, kterou podporuje nadační fond olympioniků. Zatímco v minulých letech poskytoval bývalým sportovním reprezentantům 400 tisíc korun, letos to bude o 100 tisíc více. Důvodem jsou podle jihočeské hejtmanky Ivany Stráské (ČSSD) rostoucí životní náklady.

Organizace sdružuje sportovce, kteří v minulosti startovali na olympijských hrách. Stráská připomněla, že dříve byla situace kolem odměn pro reprezentanty země jiná než nyní. „Podporujeme olympioniky, lidi, kteří jsou dnes už v pokročilém věku. Reprezentovali nejen Jihočeský kraj, ale tuhle republiku. Vyhrávali olympiády a mistrovství světa. Tenkrát se bojovalo jen za čest a slávu, a ne za peníze, tak dneska tito lidé profesně zajištěni nejsou, mají nízké důchody, zdravotní problémy a tak jim pravidelně přispíváme," řekla Stráská.

Dodala, že nadační fond, v jehož řídících orgánech jsou sportovci jako volejbalista Antonín Procházka, judista Vladimír Kocman, veslař Václav Vochozka nebo hokejista Vladimír Caldr, pak sám rozhodne, podle jakého klíče peníze rozdělí. „Slavnostně peníze fondu předáme v květnu v Třeboni," řekla.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, sport, podpora, hejtmanka, Ivana Stráská, ČSSD, olympijské hry, peníze, Antonín Procházka, Vladimír Kocman, Vladimír Caldr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zvýší částku na podporu bývalých olympioniků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.