Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

VIDEO: Šel jsem kontrolovat fotopasti a najednou vidím chrápající rodinku. Český fotograf natočil rysy na Šumavě

Takový zážitek se jen tak nepoštěstí. A pokud ano, je to jednou za život. O naprostém štěstí může mluvit český fotograf Vladimír Čech, kterému se povedl nevídaný kousek. Při kontrole svých fotopastí na Šumavě sledoval téměř třicet minut rysí rodinku, která odpočívala uprostřed přírody. Celé setkání natočil na video.

„Byl jsem kontrolovat projektový fotopasti a kousek od jedné z nich se „to“ stalo. Byl jsem sám o sobě docela stahanej, když jsem na tohle místo dupal ve vysokým, měkkým sněhu zhruba dva a půl kilometru. Původně jsem si z dálky myslel, že tam na tom kopečku leží strženej jelen, ty větve u pařezu vypadali jako paroží, žádnej patrnej pohyb. Musím dodat, že nejsem žádnej ostrovid, nosím čočky,“ popisuje na Facebooku setkání fotograf Vladimír Čech.

Teprve dvacet metrů od rysů zjistil, na co se doopravdy dívá. „Kotě nalevo si mě pravděpodobně všimlo, nebo aspoň to tak vypadalo. Ale zase položilo hlavu a chrápalo dál, tak jsem se po břiše doplazil na těch zhruba deset, možná patnáct kroků, a tam jsem se položil a udělal si ze sněhu „stativ“ na mobil, protože se mi hrozně klepali ruce a čekal jsem,“ vysvětluje fotograf.

Setkání trvalo téměř půl hodiny. „Za přibližně dvacet minut začalo kotě vlevo hlavou strkat do mámy a vypadalo to, že se jí dobejvá na cecky. Máma zvedla hlavu a zkoukla okolí, včetně mě. Pak k ní přišlo i druhý kotě zprava, který mě absolutně ignorovalo. Všichni se tak nějak protáhli....pak máma v klidu odešla do mlaziny, a já se začal pomalu vracet dál ke svýmu batohu, kterej jsem nechal vzadu,“ dodává. 

Celé setkání se mu podařilo natočit a Vladimír ze záběrů sestříhal minutu a půl dlouhé video. Jak sám říká, je to zážitek na celý život.

Foto Repro Youtube / video Vladimír Čech

Štítky rys, Šumava, Vladimír Čech, fotograf, Facebook

VIDEO: Šel jsem kontrolovat fotopasti a najednou vidím chrápající rodinku. Český fotograf natočil rysy na Šumavě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.