Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ministr vnitra navštívil českobudějovické hasiče, společně projednávali modernizaci jejich zázemí

Projednávanými tématy jednodenní návštěvy ministra vnitra Jana Hamáčka u jihočeských hasičů byla požární ochrana v Jihočeském kraji, rybníky a řeky, které již několikrát jižní Čechy potrápily při povodních, modernizace prostorů na Pražské třídě nebo nábor nových hasičů ve spolupráci s jihočeskými policisty.

„Ministr vnitra byl obeznámen s problematikou starých garáží, které již neodpovídají potřebám sboru, a je tedy nutná výstavba garáží nových. Ředitel jihočeského sboru ministra informoval, že v současné době probíhá výběrové řízení na zhotovitele stavby víceúčelových garáží,“ uvedla tisková mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Na závěr návštěvy se ministr vnitra setkal se sloužícími výjezdovými hasiči. Poděkoval jim za jejich práci a zajímal se, zda jsou se současnou situací spokojení nebo naopak s čím se v našem kraji nejvíce potýkají.

Většina hasičů se musela zpět vrátit ke své práci. Českobudějovická jednotka byla během návštěvy vyslána ke čtyřem zásahům.

Foto HZS

Štítky hasiči, České Budějovice, návštěva, ministr vnitra, Jihočeský kraj, Jan Hamáček, garáž

Ministr vnitra navštívil českobudějovické hasiče, společně projednávali modernizaci jejich zázemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.