Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihočeský kraj letos na lékařské pohotovosti uvolní 6 milionů korun

Jihočeský kraj přispěje na provoz lékařských pohotovostí v letošním roce částkou šest milionů korun. Pacienti mohou v regionu využít 18 stanovišť s touto službou. Příspěvek na provoz pohotovostí, který je stejný jako v minulých letech, schválili na dnešním jednání jihočeští zastupitelé. Roční náklady na lékařské pohotovosti v regionu činí přibližně 25 milionů korun. Jihočeský kraj platí částku, kterou nehradí zdravotní pojišťovny. Novinářům to řekla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská (ČSSD).

Kraj podle ní financuje především náklady spojené s pronájmy prostorů, energiemi nebo části mezd lékařů. Stráská uvedla, že jižní Čechy nabízejí dostatečně hustou síť této služby. „Je to největší počet míst, které asi kraje v republice mají. Jsou dokonce i kraje, které nemají tuto službu vůbec, jinde ji zajišťují pouze sítí nemocnic. Jihočeský kraj je řídce osídlen, a proto udržujeme pohotovostní lékařskou službu, jelikož některá místa jsou hůře dostupná," řekla hejtmanka.

Stráská uvedla, že náklady na pohotovost v přepočtu na provedené výkony jsou vysoké. Počet pacientů se na většině míst pohybuje pouze v jednotkách za den. "I přesto se domníváme, že vzhledem k členitosti a rozlehlosti našeho kraje má tato služba význam, a proto ji chceme zachovat," uvedla.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky správa, zdraví, Jihočeský kraj, nemocnice, pohotovost, Ivana Stráská, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj letos na lékařské pohotovosti uvolní 6 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.