Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sexuální asistence se stává dostupnější

V České republice je nově 13 sexuálních asistentů. Ti budou působit po celém Česku. Služba sexuální asistence je určena pro zdravotně postižené lidi, seniory. Mezi proškolenými jsou nově i dva muži.

Během kurzu, který probíhal čtyři měsíce, získali asistenti a asistentky teoretické znalosti v oblasti sexuální asistence, sexuality lidí se zdravotním hendikepem, poruchou autistického spektra, osob v seniorském věku, komunikace s lidmi s postižením, erotických pomůcek, polohování, bazální stimulace. Zúčastnili se stáže v zařízení pro lidi s mentálním postižením a fyzickým postižením, kde se učili správné polohování a manipulaci s lidmi na vozíku.

Největší zájem ze strany klientů/klientek je o sex, doteky, nácvik masturbace, orální sex, masáže a poradenství. První konzultace vyjde na 500 korun, běžné setkání pak na 1200 korun. 

„Služba sexuální asistence vstupuje tímto do nové etapy,“ říká výkonná ředitelka Lucie Šídová a dodává. „Nově zde začnou působit muži. Asistentky/i se rozšíří do dalších regionů a tím se služba stane dostupnější, a to i po stránce finanční. Asistentky/asistenti nabízejí širší spektrum služeb. Velkou změnou je, že mnoho z nich působí v sociální či zdravotní oblasti a má tak zkušenosti s prací s lidmi s postižením. V kurzu tentokrát bylo jen málo žen pracujících v sexbyznysu, což je velká škoda.“ 

A co vlastně sexuální asistence nabízí? Jedná se například o poradenství v oblasti sexuality a vztahů, možnost mluvit o svých tématech z této oblasti, hledání intimního prostoru, možnost dotýkat se poprvé svého těla, nácvik masturbace, doteky, společnou nahotu, koupel, nákup erotických pomůcek, masáže, od klasických po erotické, sexuální interakce, kam patří i sex atd.

V roce 2018 bylo poskytnuto 230 asistencí. Sexuální asistenci využili především muži. Také se zvyšuje zájem rodičů, kteří pečují o dítě s postižením, o konzultace s asistentkami.

 

Foto pixabay.com

Štítky sex, asistenti, Česká republika, Česko

Sexuální asistence se stává dostupnější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.