Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hotel & restaurace Bohemia – gastronomický zážitek na tradičním místě v historickém centru Českých Budějovic

 
neděle, 10. února 2019, 18:35

Přímo v centru Českých Budějovic, nedaleko od Černé věže, v Plachého ulici č. p. 33 najdete hotel a restauraci Bohemia. Dům je součástí původního historického centra a má své neopakovatelné kouzlo. Velmi oblíbená je naše zahrádka, která by se dala přirovnat k nádvoří hradu. Klidné posezení v centru a přesto tak „daleko” od ruchu a stresu města, kde si v horkém budějckém létě užijete příjemný chládek.

Restaurace Bohemia navazuje na dlouholetou tradici. Bývalo vždy dobrým zvykem chodit za kvalitní gastronomií právě sem. Zrekonstruovaný interiér a moderní kuchyně vám nabídnou gastronomické zážitky, na které se nezapomíná. Vždy také platilo rčení, že hospodu dělá kuchař a toho se držíme i my.

Kdo by mohl o kuchyni v restauraci Bohemia říct víc než šéfkuchař Radek Otípka, který kvůli své lásce k jídlu zcestoval půl světa. Roky vaření v Norsku, na Kanárských ostrovech a cesty do Thajska a po celé Evropě naznačují, že se restaurace nespecializuje na určitý typ gastronomie.

Radku, tak nám řekni, co nás v Bohemce čeká?
Restaurace vám nabízí od úterý do pátku polední a večerní menu. Polední nabídka obsahuje vždy aspoň jednu polévku a minimálně dva hlavní chody. Obědy vám servírujeme od 11:00 do 15:00, ale doporučujeme chodit dříve, abyste měli jistotu, že se na vás dostane. Večerní nabídku, kterou podáváme od 18:00 do 22:00, měníme zpravidla 12x do roka. Každý měsíc tak máte možnost ochutnat jiné, nové a z čerstvých surovin připravované menu. Rád připravuji ryby, zvěřinu nebo steaky. Do křupava opečené kachní prsíčko je také jedno z našich oblíbených jídel.

Dvě jídla na polední menu? Není to málo?
Je a není. Když chcete připravit jídlo pořádně, tak přípravě musíte věnovat čas. V létě se vám občas může stát, že přijdete na zahrádku a na straně bude klokotající hrnec. Demi-glace připravuji minimálně tři dny, těstoviny si vyrábím zásadně sám. To všechno chce čas. A když nedokážu připravit jídlo na 100%, raději podávám jen dvě, která ale zvládnu připravit tak, že i z poledního menu dokážu udělat gastronomický zážitek. Večerní menu má zpravidla 5 až 6 položek.

A v čem je tedy hlavní tajemství tvé kuchyně?
Vařím jídla, která vařit umím a která mi chutnají. Důležité jsou především čerstvé kvalitní ingredience a dostatek trpělivosti při přípravě. Nejsme žádná velkovývařovna a tak můžu každému chodu i hostům věnovat maximální pozornost. Suroviny, které jsou dostupné v blízkém okolí, používám raději než sebelepší import. Nedočkáte se u nás žádných podivných kuchařských experimentů. Solím zcela normálně, bez efektních poloh. O to více času věnuji poctivé přípravě. Občas u nás dostanete i českou klasiku.

A na co bys nás chtěl pozvat?
Minimálně jednou za rok pořádáme Norský týden, společně s Terje Smedhaugem, skvělým kuchařem z Bergen. Degustační večery u nás připravujeme také s českým talentem a nadějí české gastronomie, Markem Schoberem. Ze stálé nabídky rozhodně na naše degustační menu. Kdo si opravdu rád pochutná na několika různých chodech, měl by degustační menu v naší restauraci rozhodně vyzkoušet. U skleničky vína z naší dobře zásobené vinotéky si pak postupně vychutnáte celé menu od předkrmu až po dezert. Majitel Hotelu Bohemia Radim Beránek nás zásobuje vlastním pivem z minipivovaru BEERANEK. Sládek odvádí opravdu super práci, prostě pivo jako křen. Sladkou tečkou za každým jídlem může být dezert. Chutná káva, jejíž přípravě i výběru věnujeme stejnou pozornost jako přípravě jídel, je samozřejmostí.

Dobré jídlo a pohodlné ubytování v centru Českých Budějovic vám v Bohemce nabídnou vždy. Rezervace jsou možné na telefonu +420 380 427 999 nebo emailu info@bohemia.restaurant

PR text | Foto Bohemia Restaurant
 


 

Kam dál?

Na úmrtí dítěte se nedá dost dobře připravit, říká koordinátorka...

neděle, 10. února 2019, 16:16

Perinatální hospicová péče pomáhá rodinám a jejich nejbližším v nejtěžších chvílích. Nabízí vzdělávání v této oblasti i...

Miss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová z Budějovic

pátek, 8. února 2019, 09:58

Korunku pro Miss Czech Republic 2019 ve čtvrtek v Brně získala osmnáctiletá Denisa Spergerová z Českých Budějovic. Zvítězila mezi...

Placení parkování na záchytném parkovišti čeká na několik dní změna

čtvrtek, 7. února 2019, 07:03

O třetím únorovém víkendu musí řidiči, kteří budou parkovat na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici, počítat se změnou. Systém...

Ocelová konstrukce a azbest jsou časované bomby. Hala musí k zemi,...

úterý, 5. února 2019, 07:02

Sportovní hala je na hranici životnosti. To alespoň tvrdí město, které si nechalo zpracovat nový posudek statika. Největšími...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Členství v NATO podle analytiků zakotvilo Česko na Západě

Členství v Severoatlantické alianci, do níž Česká republika vstoupila před 20 lety, zakotvilo zemi na Západě a zajistilo její bezpečnost. Shodují se na tom analytici. Zároveň ale upozorňují, že pokud má Česko dostát svým závazkům v NATO a být platným členem aliance, musí investovat do modernizace armády více, než činilo dosud.

(NE)OBYČEJNÍ: Honza Mihule žije naplno i s cystickou fibrózou, navíc pomáhá ostatním

Když potkáte Honzu na ulici, uvidíte mladého muže, rozeného sympaťáka. Trochu zarostlého, usměvavého, příjemného a se sportovní postavou. Prostě člověk, do kterého byste určitě netipli, že má vzácné onemocnění v podobě cystické fibrózy (CF).

Ekonomickou situaci Česku hodnotí kladně nejvíce lidí za 20 let

Současnou ekonomickou situaci ČR hodnotí kladně 52 procent Čechů. Je to nejvyšší podíl od roku 1999, kdy Centrum pro výzkum veřejného mínění (CVVM) začalo tuto statistiku zjišťovat. Zhoršilo se ale očekávání ekonomického vývoje v tomto roce. Svou životní úroveň pak považuje za dobrou 53 procent lidí, což je zhruba stejně jako loni na podzim. Vyplývá to z lednového průzkumu CVVM.