Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Hotel & restaurace Bohemia – gastronomický zážitek na tradičním místě v historickém centru Českých Budějovic

 
neděle, 10. února 2019, 18:35

Přímo v centru Českých Budějovic, nedaleko od Černé věže, v Plachého ulici č. p. 33 najdete hotel a restauraci Bohemia. Dům je součástí původního historického centra a má své neopakovatelné kouzlo. Velmi oblíbená je naše zahrádka, která by se dala přirovnat k nádvoří hradu. Klidné posezení v centru a přesto tak „daleko” od ruchu a stresu města, kde si v horkém budějckém létě užijete příjemný chládek.

Restaurace Bohemia navazuje na dlouholetou tradici. Bývalo vždy dobrým zvykem chodit za kvalitní gastronomií právě sem. Zrekonstruovaný interiér a moderní kuchyně vám nabídnou gastronomické zážitky, na které se nezapomíná. Vždy také platilo rčení, že hospodu dělá kuchař a toho se držíme i my.

Kdo by mohl o kuchyni v restauraci Bohemia říct víc než šéfkuchař Radek Otípka, který kvůli své lásce k jídlu zcestoval půl světa. Roky vaření v Norsku, na Kanárských ostrovech a cesty do Thajska a po celé Evropě naznačují, že se restaurace nespecializuje na určitý typ gastronomie.

Radku, tak nám řekni, co nás v Bohemce čeká?
Restaurace vám nabízí od úterý do pátku polední a večerní menu. Polední nabídka obsahuje vždy aspoň jednu polévku a minimálně dva hlavní chody. Obědy vám servírujeme od 11:00 do 15:00, ale doporučujeme chodit dříve, abyste měli jistotu, že se na vás dostane. Večerní nabídku, kterou podáváme od 18:00 do 22:00, měníme zpravidla 12x do roka. Každý měsíc tak máte možnost ochutnat jiné, nové a z čerstvých surovin připravované menu. Rád připravuji ryby, zvěřinu nebo steaky. Do křupava opečené kachní prsíčko je také jedno z našich oblíbených jídel.

Dvě jídla na polední menu? Není to málo?
Je a není. Když chcete připravit jídlo pořádně, tak přípravě musíte věnovat čas. V létě se vám občas může stát, že přijdete na zahrádku a na straně bude klokotající hrnec. Demi-glace připravuji minimálně tři dny, těstoviny si vyrábím zásadně sám. To všechno chce čas. A když nedokážu připravit jídlo na 100%, raději podávám jen dvě, která ale zvládnu připravit tak, že i z poledního menu dokážu udělat gastronomický zážitek. Večerní menu má zpravidla 5 až 6 položek.

A v čem je tedy hlavní tajemství tvé kuchyně?
Vařím jídla, která vařit umím a která mi chutnají. Důležité jsou především čerstvé kvalitní ingredience a dostatek trpělivosti při přípravě. Nejsme žádná velkovývařovna a tak můžu každému chodu i hostům věnovat maximální pozornost. Suroviny, které jsou dostupné v blízkém okolí, používám raději než sebelepší import. Nedočkáte se u nás žádných podivných kuchařských experimentů. Solím zcela normálně, bez efektních poloh. O to více času věnuji poctivé přípravě. Občas u nás dostanete i českou klasiku.

A na co bys nás chtěl pozvat?
Minimálně jednou za rok pořádáme Norský týden, společně s Terje Smedhaugem, skvělým kuchařem z Bergen. Degustační večery u nás připravujeme také s českým talentem a nadějí české gastronomie, Markem Schoberem. Ze stálé nabídky rozhodně na naše degustační menu. Kdo si opravdu rád pochutná na několika různých chodech, měl by degustační menu v naší restauraci rozhodně vyzkoušet. U skleničky vína z naší dobře zásobené vinotéky si pak postupně vychutnáte celé menu od předkrmu až po dezert. Majitel Hotelu Bohemia Radim Beránek nás zásobuje vlastním pivem z minipivovaru BEERANEK. Sládek odvádí opravdu super práci, prostě pivo jako křen. Sladkou tečkou za každým jídlem může být dezert. Chutná káva, jejíž přípravě i výběru věnujeme stejnou pozornost jako přípravě jídel, je samozřejmostí.

Dobré jídlo a pohodlné ubytování v centru Českých Budějovic vám v Bohemce nabídnou vždy. Rezervace jsou možné na telefonu +420 380 427 999 nebo emailu info@bohemia.restaurant

PR text | Foto Bohemia Restaurant
 


 

Kam dál?

Na úmrtí dítěte se nedá dost dobře připravit, říká koordinátorka...

neděle, 10. února 2019, 16:16

Perinatální hospicová péče pomáhá rodinám a jejich nejbližším v nejtěžších chvílích. Nabízí vzdělávání v této oblasti i...

Miss Czech Republic 2019 se stala Denisa Spergerová z Budějovic

pátek, 8. února 2019, 09:58

Korunku pro Miss Czech Republic 2019 ve čtvrtek v Brně získala osmnáctiletá Denisa Spergerová z Českých Budějovic. Zvítězila mezi...

Placení parkování na záchytném parkovišti čeká na několik dní změna

čtvrtek, 7. února 2019, 07:03

O třetím únorovém víkendu musí řidiči, kteří budou parkovat na záchytném parkovišti v Jírovcově ulici, počítat se změnou. Systém...

Ocelová konstrukce a azbest jsou časované bomby. Hala musí k zemi,...

úterý, 5. února 2019, 07:02

Sportovní hala je na hranici životnosti. To alespoň tvrdí město, které si nechalo zpracovat nový posudek statika. Největšími...

 
 
 

O čem píše Drbna.cz

Nedaleko Prahy hoří les ve skalách nad Vltavou, nejezdily vlaky

Nedaleko Libčic nad Vltavou u Prahy hoří les v těžko přístupném terénu. Hasiči vyhlásili třetí stupeň poplachu ze čtyř možných, kvůli ohni nejezdily asi šest hodin vlaky na trati Praha-Děčín. S plameny bojoval i vrtulník, který kolem 17:30 odletěl, řekl ČTK mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. Po 16:30 se podařilo dostat požár pod kontrolou.

Velký pátek: Křesťané si připomínají ukřižování Ježíše Krista. Zažíváme nejtišší den v roce

Dnes je Velký pátek a křesťané si připomínají ukřižování Ježíše Krista. Den přísného půstu je vzpomínáním na Kristovo utrpení a jeho vykupitelskou smrt. V katolických kostelech jsou obřady na památku jeho umučení a bohoslužby se konají také v evangelických sborech. Velký pátek je v Česku zároveň státním svátkem, lidé tak mají do Velikonočního pondělí čtyři dny volna v řadě.

FOTO: V Česku se objevily plyšové hračky, které jsou pro děti nebezpečné

Plyšoví pejsci, kteří dovedou i štěkat, mohou okouzlit nejedno dítě. Podle České obchodní inspekce (ČOI) jsou ale tyto dva konkrétní typy pro nejmenší děti nebezpečné. A to hned z několika důvodů.