Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Majitel pohřební služby Memory: Dáváme pozůstalým možnost volby. Mohou si vybrat místo posledního rozloučení i krematorium

PR článek

Studená a depresivní… Těmito slovy by nejspíš mnozí z nás definovali běžnou obřadní síň krematoria. Rozlučka se zesnulým ale může probíhat i v příjemnějším interiéru, v interiéru plném teplých barev… intimnějším, domáčtějším. V Českých Budějovicích takovou smuteční síň naleznete v Kostelní ulici. Provozuje ji největší budějcká pohřební služba - Memory.

„Jedná se o alternativu k českobudějovickému krematoriu, především pak pro rozloučení, u kterých se nepočítá s velkým počtem smutečních hostů. Je dobré si uvědomit, že pozůstalí mají možnost volby – to se týká i samotného krematoria. Jako jediná pohřební služba v Českých Budějovicích nabízíme po smutečním rozloučení možnost kremace také v Táboře. Důvodem je cena, která je výrazně nižší než v českobudějovickém krematoriu, které mimochodem opět po roce v únoru plošně o pět procent zdražilo. Nechceme nikoho přesvědčovat, ale chceme, aby zákazník věděl, že má na výběr,“ říká majitel pohřební služby Memory Michael Dimitrov.

Dodává, že pro pozůstalé není většinou důležité, kde k samotné kremaci dochází (urnu s popelem si vyzvednou v pohřební službě), ale místo posledního rozloučení. A to mohlo v Českých Budějovicích dlouhé roky probíhat jen v obřadní síni krematoria nebo v jedné ze dvou kaplí. „Proto jsme přišli s Malou obřadní síní v blízkosti centra města, která je dostačující pro většinu pohřbů. Žádné rozsáhlé prostory s vysokými stropy, ve kterých se člověk cítí ztracený. Naopak,“ zdůrazňuje Michael Dimitrov.

V posledních letech se pohřební služba Memory setkává se stále častějšími pohřby bez posledního rozloučení. Pozůstalí většinou říkají, že si to tak zemřelý přál, ne vždy je to ale bohužel pravda. „Důvodem takové volby jsou často finance, což ale málokdo přizná. Naprosto chápu, že jsou lidé, kteří prostě na obřad nemají dostatek peněz. V takovém případě jsme tady my, protože cena za pronájem je výrazně nižní než ve velké obřadní síni v krematoriu, a pro pozůstalé, kteří si v jedné z našich pěti poboček v českobudějovickém regionu nechají zajistit kompletní pohřeb, je dokonce zdarma,“ říká majitel Memory a dodává, že je Malá pohřební síň stejně tak vhodná i pro honosnější, finančně nákladné poslední rozloučení. „Samozřejmě zde děláme i pohřby, které mají vysoké náklady. Luxusní rakev, věnce a tak dále, nic z toho není problém, všechno zařídíme, což platí pro naši pohřební službu obecně.“

Malá obřadní síň je decentní a nabízí širokou možnost individuálních rozloučení. Velmi vítané jsou například projekce fotografií nebo videí na velkoplošné televizi, úpravy prostředí kolem rakve, díky kterým pozůstalí navodí jedinečnou atmosféru, reprodukovaná hudba dle vlastního výběru. Samozřejmostí je v případě zájmu zajištění smutečního řečníka. Zkrátka se dá celý obřad nastavit dle osobních představ.

Provozovatelé myslí i na pozůstalé, kteří se bohužel nemohou rozloučení přímo zúčastnit, a to například ze zdravotních důvodů. Nabízí proto přenos po internetu a případně také videozáznam.

Co je však nejdůležitější… Obřad nemá přesný časový harmonogram. Rozloučení se tak koná bez stresu, nikdo na nikoho netlačí, nepočítá minuty… To je bezesporu  další z mnoha deviz.

Veškeré potřebné informace zájemci naleznou na webu nebo na telefonu 800 66 66 88.

Štítky Memory, obřadní síň, pohřeb, krematorium, volby, České Budějovice, Tábor

Majitel pohřební služby Memory: Dáváme pozůstalým možnost volby. Mohou si vybrat místo posledního rozloučení i krematorium  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.