Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Příští týden startuje Studentské krvebraní

Už za pár dní, konkerétně 11. února, odstartuje již 7. ročník úspěšného náboru mladých dárců krve s názvem „Studentské krvebraní“, který skončí po volbě krále Majálesu v pátek 24. května vylosováním výherců ankety, která v uvedené době proběhne.

Díky této nové jarní tradici přibylo do registru dárců krve Transfúzního oddělení Nemocnice ČB, a.s. v uplynulém roce 277 a za 6 let celkem úctyhodných 1.519 prvodárců krve z řad studentů, což je všemi zainteresovanými velmi dobře hodnoceno.  Záštitu nad Krvebraním přijala i letos hejtmanka Jč. kraje paní Mgr. Ivana Stráská - kraje, který dobrovolné dárcovství krve dlouhodobě významně podporuje.

Akce spočívá v tom, že díky její propagaci na vysokých i středních školách v kraji si noví dárci krve od února do května mohou po svém prvním odběru vyplnit slosovatelnou anketu, aby z nich mohli být při volbě krále Majálesu vylosováni výherci hodnotných sportovních potřeb z obchodu Templ, který je rovněž partnerem Krvebraní.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky krev, Majáles, student, České Budějovice, dárce krve, Ivana Stráská

Příští týden startuje Studentské krvebraní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.