Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Řepka si má za zpronevěru odpykat 15 měsíců ve vězení

Soud dnes poslal někdejšího fotbalového reprezentanta Tomáše Řepku na 15 měsíců do vězení za zpronevěru. Souhrnný trest zahrnuje i fotbalistovo předchozí potrestání za internetové útoky na bývalou manželku, tedy za poškození cizích práv. Dnešní verdikt není pravomocný, lze se proti němu odvolat. Řepkův advokát se domáhal zproštění viny.

Soudkyně se ztotožnila s tvrzením obžaloby, že Řepka prodal své známé za 1,2 milionu korun mercedes, který v té době už nevlastnil. Vlastníkem luxusního vozu byla firma K & H a Řepka s autem jezdil na základě nájemní smlouvy. Ženu na to sice při předání peněz upozornil, tvrdil jí ale, že nebude problém na ni vůz do dvou či tří měsíců přepsat. Ve smlouvě, kterou spolu sepsali, se zavázal, že pokud mercedes nepřevede do roka, zaplacenou částku ženě vrátí. To se však nestalo.

Řepka není žádným svatouškem. Už dříve mu přitížily i dřívější soudní kauzy. V letech 2015 a 2016 byl dvakrát odsouzen k podmínečnému trestu za řízení v opilosti. Vloni v květnu mu soud potvrdil další trest - 180 hodin obecně prospěšných prací za zanedbání povinné výživy. Kvůli neplacení výživného na syna bývalý obránce Ostravy, Sparty, West Hamu a Fiorentiny také přišel o řidičský průkaz.   
 

Foto Pavel Kacerovský | Zdroj ČTK

Štítky Tomáš Řepka, soud, fotbal, zpronevěra, Mercedes-Benz, K & H, a.s., věznice, Ostrava

Řepka si má za zpronevěru odpykat 15 měsíců ve vězení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.