Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Děti z rudolfovské školy kreslí obrázky pro UNICEF

Obrázky kreslí žáci prvního a druhého stupně rudolfovské školy, kde je i rodiště první pohlednice UNICEF na světě. Autorkou byla v už v roce 1949 sedmiletá žákyně Jitka Samková. Ve škole se ale zrodil další nápad, jak ještě více pomoci a to výroba panenek k adopci.

S nápadem přišla paní učitelka Marie Jakubcová. Tyto panenky se pak představí na vernisáži 12.února Každá panenka představuje skutečné dítě, které bude v rámci očkovací kampaně UNICEF v rozvojových zemích proočkováno proti šesti hlavním smrtelným dětským chorobám (spalničky, záškrt, černý kašel, tetanus, tuberkulóza, dětská obrna). Rodina či jednotlivec, který panenku adoptuje, obdrží spolu s panenkou blahopřání UNICEF, které zašle tvůrci panenky se zprávou, že jeho panenka našla "svoji rodinu".

Žáci se do projektu Malujeme pro UNICEF zapojili minulý rok na podzim. V rámci výtvarné výchovy vytvořili obrázky na téma: Můj kamarád, Můj hrdina, Čím bych chtěl být a Jak trávím svůj volný čas. Jejich práce neskončily v deskách ve skříňkách, ale byly vystaveny v prostorách školy a předvedeny výkonné ředitelce českého UNICEF Pavle Gomba, která zavítala na Rudolfov.

Obrázky žáků ZŠ Rudolfov bude možné si prohlédnout v Hornickém muzeu Rudolfov, odtud poputují na výstavu do Prahy. Do našeho hlavního města se vydají i autoři vybraných kreseb, kteří pojedou své výtvory prezentovat. Velkou motivací pro dobré výkony byla vidina cesty do Prahy.

Foto ZŠ Rudolfov | Zdroj www.zsrudolfov.cz

Štítky Základní škola, UNICEF, žáci, malování, panenky, obrázek, panenka, Praha, Pavla Gomba, Rudolfov, Hornické muzeum Rudolfov

Děti z rudolfovské školy kreslí obrázky pro UNICEF  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.