Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zastupitelské kluby podle Pirátů v zásadě vypsání referenda podporují

Vypsání místního referenda, o které usilují českobudějovičtí Piráti společně s ODS, podporují v zásadě všechny zastupitelské kluby. Jejich zástupci se na tom podle Pirátů shodli při včerejším jednání u kulatého stolu, kterého se nakonec účastnil za hnutí ANO i primátor města Jiří Svoboda. O tom, jestli bude referendum vypsáno, ale rozhodnou zastupitelé až na únorovém zastupitelstvu.

Minulý týden vyzvali českobudějovičtí Piráti společně s ODS všechny zastupitelské kluby k jednání u kulatého stolu. Ještě jednou chtěli prodiskutovat situaci ohledně bourání staré haly. „Průběh jednání u kulatého stolu vnímám velmi pozitivně. Zástupci zastupitelských klubů vedli velmi racionální a konstruktivní diskuzi a v zásadě panuje shoda v tom, že současný projekt multifunkčního centra za bezmála 700 milionů doprovází celá řada kontroverzí a pochybností a měl by být znovu pečlivě zvážen jeho přínos pro občany města. Takto významná investice, která se ve městě neodehrála nejméně 20 let, by měla být realizována na základě precizní přípravy a s širokou podporou zastupitelů, sportovních klubů i veřejnosti,“ říká lídr budějckých Pirátů Lukáš Mareš.

ČTĚTE TAKÉ: Zasedněme ke kulatému stolu, vyzývají Piráti a ODS. S ANO už o sportovní hale diskutovat nechtějí 

Podle něj žádný z přítomných zastupitelských klubů neodmítl myšlenku referenda. Jednání trvalo zhruba dvě hodiny a účastnili se ho za hnutí ANO Jiří Svoboda a Roman Kubíček, za hnutí OPB Juraj Thoma a Ivo Moravec, za ODS Martin Kuba a Zbyněk Sýkora, za TOP09 a Lidovce Tomáš Bouzek a Jaromír Talíř, za hnutí Čisté Budějovice a STAN Jan Mádl, za KSČM Vojtěch Filip, poslanec parlamentu ČR a Petr Braný a za Piráty Lukáš Mareš a Jan Hošek.

Podle Pirátů koaliční zastupitelské kluby neodmítly ani otevření diskuze na téma smysluplnosti a efektivity takovéto jednorázové investice do multifunkčního centra. Možné je i odsunutí stávajícího projektu. O tom, jak bude bude položena otázka v případě vypsání referenda, rozhodne po diskuzi pracovní skupina, která k tomuto tématu vznikne.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, zastupitelstvo, Piráti, referendum, Česká pirátská strana, ODS, kulatý stůl, ANO 2011, Jiří Svoboda, Lukáš Mareš, Vojtěch Filip, Martin Kuba, Jan Hošek

Zastupitelské kluby podle Pirátů v zásadě vypsání referenda podporují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.