Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

HLEDÁME PÁNÍČKA: Cyril, Balů a Damián hledají nový domov

V dnešním dílu Hledáme páníčka přinášíme příběhy tří kocourů, kteří čekají na nové pelíšky v budějckých depozitech. Cyril, Balů i Damián si zažili své, najdou konečně šťastný domov?

Cyril

Cyrilek je stále hodně bázlivý ani ne roční kocour. V útulku trpělivě pracují na jeho vymazlení, ale chce to hodně času a trpělivosti. Mazlení se mu líbí a umí moc hezky nahlas příst, ale jen na určitých místech, kde cítí být v bezpečí. Bude dán do adopce pouze do bytových podmínek, do klidné domácnosti a ke zkušeným chovatelům. Ideálně by mohl jít se svou maminkou Anežkou, protože je na ní velmi vázaný. Podmínkou adpoce je kastrace v budoucnu.

Kontakt pro zájemce - 777 148 532 (depozitum Č. Budějovice - Fr. Šrámka)


Balů

Z Balůa se stal moc mazlivý kocourek, na kterém je pokaždé, když se rozvalí na gauči nebo v peřinkách, vidět, jak si nynější život v teple, bezpečí a s nacpaným bříškem ohromně užívá. Jako "kluk z ulice", který musel být neustále ve střehu, se pořád ještě poleká prudkých pohybů a hlasitých zvuků, ale hned se z uleknutí otřepe a v mžiku zas leží na gauči. Zatím se nerad chová, ale mazlení a tulení nemá nikdy dost. Rád spinká v těsné blízkosti u člověka (nebo přímo na něm) a když má pocit, že už jste ho dlouho nepohladili, nacpe se ještě blíž a spustí motůrek a mléčný krok. S ostatními zvířátky v depozitu nemá žádný problém, je kamarádský jak k pejskovi, kterému rád meje ouška, tak ke kočičkám. Nicméně starší kočičky jsou z jeho přemíry energie a touhy si jí vybít kočičími hrátkami v podobě bleskových úprků po bytě, nečekaných výpadů a "šermu" na kočičím stromě poněkud unavené, tak by byl ideální jako parťák k nějakému mladšímu kocourkovi či kočičce. S dostatečným množstvím plyšových myšek, které si po zběsilém ataku rád důležitě nosí v tlamičce sem a tam, by se jistě zabavil i jako jedináček. Kočičí WC používá od začátku na jedničku, rád baští konzervy i granulky a není vybíravý. Balů hledá domov v bytě nebo v domečku se zahrádkou se spaním uvnitř u páníčků, kteří budou trpěliví a dají mu čas se rozkoukat a kteří počítají s tím, že po rozkoukání se promění v kočičího rošťáka plného energie.

Kontakt pro zájemce - 607 100 025 (depozitum Č. Budějovice - Skuherského)


Damián

Damián je osmikilový kříženec britské krátkosrsté kočky v lila zbarvení. Jeho původní majitel nás požádal o zprostředkování adopce, jelikož se o něj z vážných zdravotních důvodů jeho partnerky, a vlastního pracovního vytížení, nemohl dále starat. Podle informací od původního majitele měl být kocour sice svérázným, ale jinak snášenlivým a bezproblémovým miláčkem rodiny. V době předání nebyl Damián kastrovaný. V novém domově byl od prvního dne po přestěhování velice dominantní až agresivní, což se bohužel ani po více jak dvou měsících, během kterých byl i vykastrován, víceméně nezměnilo. Damián nárazově útočí jak na současného majitele, tak i na případné návštěvy. Na ženy reaguje lépe, než na muže. Výše uvedené a další rodinné důvody současného majitele bohužel vedou k tomu, že je kocourek znovu k adopci.
Je to obrovský, nádherný kocour, avšak v případě zájmu o jeho adopci je opravdu nutné, aby se nový majitel obrnil velkou dávkou tolerance a trpělivosti. Jelikož nejsme obeznámeni s jeho skutečnou povahou v původním domově, nedoporučujeme ho na základě informací z aktuálního domova k dětem. Jeho současné chování může jistě vycházet ze stresu prožitého kvůli stěhování, je možné, že bude po delší aklimatizaci skutečně bezproblémový. Bohužel, současná situace v aktuálním domově mu tuto aklimatizaci již příliš neumožňuje.
Původní majitel byl o všech problémech v novém domově informován a požádán o pomoc s novým umístěním kocoura, např. k někomu známému či k rodinnému příslušníkovi. Ačkoliv svou pomoc s hledáním nového domova přislíbil, situaci již, údajně z časových důvodů, dále neřešil.

Kontakt pro zájemce – 777 148 532 (depozitum Č. Budějovice - Fr. Šrámka)

Foto Kočky ČB | Zdroj ČTK

Štítky hledáme páníčka, kočičí okénko, České Budějovice, útulek, adopce, domov

HLEDÁME PÁNÍČKA: Cyril, Balů a Damián hledají nový domov  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.