Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Do začátku března můžeme čekat podprůměrné srážky, převážně sněhové

Příští čtyři týdny budou srážky slabě podprůměrné. Převážně má sněžit, v nižších polohách ale může pršet nebo se objeví sníh s deštěm. Teploty až na výjimky nevybočí z hodnot, které jsou obvyklé pro toto období roku. Vyplývá to z výhledu počasí od 4. února do 3. března, který zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMI).

Nejmíň srážek očekávají meteorologové v příštím týdnu a v týdnu od 18. února. „Převažovat budou srážky sněhové, ale v nižších a středních polohách budou přechodně i smíšené nebo dešťové," uvádí prognóza.

Až do začátku března lze čekat průměrné teploty, byť s krátkodobými výkyvy. Průměrná teplota v Česku od 4. února do 3. března činí minus 0,1 stupně Celsia. Nejchladněji touto dobou bylo v roce 1956, kdy teplota dosáhla v průměru minus 9,6 stupně. Naopak nejteplejší únor a začátek března zažili Češi v roce 1998 s průměrnou teplotou 5,3 stupně.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, zima, Český hydrometeorologický ústav, Česko

Do začátku března můžeme čekat podprůměrné srážky, převážně sněhové  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.