Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zamrzlé Lipno láká řidiče, těm hrozí až půlmilionová pokuta

I když se teploty na Lipně v noci pohybují kolem mínus dvaceti stupňů, není to záruka toho, že led bude pevný natolik, aby udržel osobní auto. Řidičům, kteří se proboří, navíc hrozí pokuta.

Jsou místa, která zatím na Lipně nejsou úplně stoprocentní. Cestu přes vodní hladinu si lidé zkracují nejčastěji z Bližší Lhoty do Horní Plané a z Frymburku do Frýdavy. Denně tam trasu přívozů kopíruje okolo 200 řidičů. „Vzhledem k tomu, že led neustále nabývá, vznikají praskliny, mezi kterými začne vyvěrat voda. Do rána se může udělat i několikacentimetrová díra, sníh začne pohlcovat vodu a je to jako houba, led není pevný,“ popisuje velitel dobrovolných hasičů Antonín Labaj.

Na vodní nádrži Lipno se momentálně udržuje vrstva ledu silná přibližně 20 centimetrů, což je sice slušná tloušťka, ale v žádném případě negarantuje bezpečný průjezd.

Pro ty, kteří přeci jen jízdu po zamrzlém Lipně budou absolvovat máme jedno upozornění. Pokud se s autem proboříte, hrozí vám nejen ledová koupel, ale za znečištění životního prostředí až půlmilionová pokuta. 

Foto pixabay.com

Štítky Lipno, zima, řidič, proboření, led, Vodní nádrž Lipno, Horní Planá, Frymburk, Lhoty, Frýdava

Zamrzlé Lipno láká řidiče, těm hrozí až půlmilionová pokuta  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.