Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hochficht je připravený na prázdninový nápor a na Sternsteinu budou jedničkáři lyžovat zadarmo

Oba lyžařské areály hlásí výborné podmínky pro všechny, kteří se o jarních prázdninách chystají vyrazit jak na lyže, tak i na běžky. Pro jedničkáře čeká dokonce lyžovačka zadarmo.

Největší rakouský skiareál mimo Alpy, Hochficht nabízí 21 km otevřených sjezdovek a asi nejlepší sněhové podmínky na celé Šumavě. Sjezdovky jsou po ránu v perfektním stavu a leží na nich až 190 cm sněhu. V provozu jsou všechny lanovky a vleky, sjezdovky i zábavné atrakce. Pro děti jsou upraveny zábavné dráhy s obřími vlnami, dráha s klopenými zatáčkami, Reischa Junior Park či dětské hřiště se zábavnými atrakcemi. Vyznavači adrenalinu se mohou vyřádit ve Funparku. „Příjezdové silnice jsou dobře upravené a bez problémů sjízdné. Skiareál je v provozu každý den od 8:30 do 16:00. Během jarních prázdnin mohou lyžaři využít ve dnech pondělí - pátek slevu 15 € s turistickým průvodcem Grenzgenial, která je platná při zakoupení čtyř 1denních skipasů,“ popisuje spolupracovník rakouských příhraničních skiareálů Martin Řezáč.

Pokud vyrazíte s dětmi lyžovat na Sternstein a měly samé jedničky, nezapomeňte s sebou do batohu přibalit i pololetní vysvědčení. Na všechny jedničkáře totiž čeká celý pátek lyžovačka zadarmo.

Kromě lyžařských svahů jsou upravené i běžkařské stopy a to jak na české straně, tak i u sousedů. Schöneben nabízí 64 kilometrů denně upravovaných stop, Sternstein pak 12 kilometrů pro klasicku a bruslení. „Další běžecké tratě na Lipensku jsou upravovány okolo Alpské vyhlídky u Kramolína, Černé v Pošumaví, Horní Plané, Nové Pece a Stožce.  Běžkovat je možné i na zamrzlém Lipně, kde jsou stopy prošlápnuté od běžkařů,“ dodává Řezáč.

Foto pixabay.com

Štítky lyžování, lyže, sport, zima, vysvědčení, jarní prázdniny, sjezdovka, Martin Řezáč, Alpy, Šumava

Hochficht je připravený na prázdninový nápor a na Sternsteinu budou jedničkáři lyžovat zadarmo  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.