Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Budoucí studenti středních škol si v prachatické nemocnici vyzkoušeli odběry krve nebo resuscitaci

Žáci osmých a devátých tříd základních škol z Prachatic a okolí si v pátek 25. ledna mohli prohlédnout místní nemocnici. V rámci dne otevřených dveří si tak možní studenti nově otevíraného oboru praktická sestra na SPgŠ Prachatice prošli místa, kde budou vykonávat školní praxi.

Žáky ve skupinkách při prohlídce doprovodil ředitel SZŠ a VOŠZ České Budějovice Karel Štix a ředitel Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš. Zájemci si mohli vyzkoušet některé odborné činnosti zdravotní sestry, jako například resuscitaci, odběry krve, měření fyziologických funkcí nebo hygienické mytí rukou. Také měli možnost si prohlédnout vybraná oddělení nemocnice (Ortopedicko-traumatologické oddělení, oddělení JIRP a RTG), přičemž průvodci byli sami zaměstnanci.

„Záměrem akce bylo seznámit žáky s povoláním nejen zdravotní sestry, ale také ostatních zdravotnických pracovníků, kteří se podílejí na prevenci, diagnostice a léčbě pacienta v nemocničním zařízení,“ informuje Michal Čarvaš. Celkem se dne otevřených dveří zúčastnila zhruba stovka budoucích studentů středních škol.

Foto Nemcnice Prachatice

Štítky Prachatice, nemocnice, studenti, střední školy, praktická sestra, Nemocnice Prachatice, České Budějovice

Budoucí studenti středních škol si v prachatické nemocnici vyzkoušeli odběry krve nebo resuscitaci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.