Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Z prodeje „Požehnaného ležáku“ poputuje přes 200 tisíc korun Diecézní charitě v Českých Budějovicích

„Požehnaný ležák“ mohli lidé ochutnat a zakoupit během adventních trhů. Zájem byl obrovský. Ve stánku na českobudějovickém náměstí se prodalo všech 3000 ručně balených láhví a také 1400 porcí čepovaného piva z požehnané várky. Požehnané pivo lidé mohli ochutnat například i v Mastných krámech nebo ve Vatikánu. V obou restauracích se dohromady vypilo 2000 kousků.

A proč zrovna „Požehnaného ležáku?“ Pivo bylo ze zvláštní várky, kterou loni 7. září požehnal Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický. Svatý otec papež František pak v prosinci přijal 123 jednolitrových ručně balených lahví z této várky.

„Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří si „Požehnaný ležák“ koupili. Díky nim jsme získali 216 tisíc korun, které předáme Diecézní charitě České Budějovice. Děkuji i všem dobrovolníkům, kteří se podíleli na ručním balení lahví i na samotném prodeji během adventních trhů,“ říká Mgr. Petr Dvořák, ředitel Budějovického Budvaru.

Celkový výtěžek z prodeje, který trval 22 adventních dnů je 216 000 korun. 

Foto budejovickybudvar.cz

Štítky Budvar, pivo, ležák, charita, České Budějovice, Vatikán, Papež František, Vlastimil Kročil, Petr Dvořák, Mons, Budějovický Budvar

Z prodeje „Požehnaného ležáku“ poputuje přes 200 tisíc korun Diecézní charitě v Českých Budějovicích  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.