Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O místo jihočeského předsedy ČSSD se budou ucházet tři kandidáti

O místo jihočeského krajského předsedy ČSSD se budou na sobotní regionální konferenci strany ucházet tři kandidáti. Nominaci získali současný předseda krajské organizace Jiří Zimola, poslanec Ondřej Veselý a starosta Jindřichova Hradce Stanislav Mrvka. ČTK to dnes řekl tajemník jihočeské ČSSD Karel Vrkoč. Volební konference se uskuteční v Táboře.

"O předsedovi rozhodne minimálně 205 vybraných delegátů, kteří zastupují jednotlivé okresy," uvedl Vrkoč. Dodal, že počet delegátů za jednotlivou oblast se odvíjí od velikosti stranické základny ČSSD v dané lokalitě. Konference rovněž zvolí 13 členů krajského vedení strany.

Zimola je předsedou jihočeské ČSSD 10 let. Mezi roky 2008 až 2017 byl jihočeským hejtmanem. Před nedávnem rezignoval na místo statutárního místopředsedy strany a nyní vykonává funkci místostarosty v Nové Bystřici na Jindřichohradecku a je rovněž krajským zastupitelem.

 

 

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, ČSSD, Jihočeský, Jiří Zimola, Ondřej Veselý, Stanislav Mrvka, Tábor, Jindřichův Hradec, Nová Bystřice, okres Jindřichův Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O místo jihočeského předsedy ČSSD se budou ucházet tři kandidáti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.