Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

PLÁN ÚTĚKU: 23 hodin

Můj soud skončil docela špatně. No teda jak se to vezme. O domácí vězení můžu žádat až po jedné polovině trestu. Ale proč tedy proběhl soud, když nemůžu žádat? Proč tolik zbytečného papírování? Proč zbytečně vytahovat „pana“ soudce z postele? To tam nahoře prostě nemohou hned říct, že nemohu žádat, hned na začátku toho dvou měsíčního procesu? No smůla, holt si tu ještě nějaký čas pobudu. Přibližně 2 roky, to jsou ještě dvoje Vánoce, dvoje narozeniny mojí dcerky. No prostě dlouhá doba.

PLÁN ÚTĚKU, 2. DÍL: Čekání na peklo jménem Valdice 
PLÁN ÚTĚKU, 3. DÍL: Vítej v pekle
PLÁN ÚTĚKU, 4. DÍL: Vražda nebo znásilnění?
PLÁN ÚTĚKU, 5. DÍL: Jak přežít a nezbláznit se 
PLÁN ÚTĚKU, 6, DÍL: Novoroční pozdrav z Valdic

Dlouho jsem nepsal o mém stávajícím domově Valdice. Co nového? Naše cela 324 je stále stejná, 4 muklové a krtek. Krtek je taková celkem dost známá a milovaná osůbka u bachařů. Další člověk, co je tu za znásilnění. 22 hodin stráví ve tmě s kulichem přes oči, prostě krtek. Mluvit jsem ho za těch 6 měsíců slyšel asi 2x. Stále zavřeni 23 hodin denně v jedné místnosti. Už půl roku jsem nebyl venku na čistém vzduchu. Jídlo ve Valdicích je opravdu strašné. Vysvětlete mně proboha někdo, jak někdo může vymyslet, že k snídani dostanete jogurt a chleba? Jako kuchař tady opravdu trpím, když to vidím. :D

Kdybych psal denní rutinu už půl roku, neuvěříte, že ještě nejsem magor. Popravdě jsem. Nevýhodou tady toho zavřeného systému je, že vy jste zavřeni, ale ostatní jsou otevřeni. Nejhorší na tom všem je, že když vy máte co kouřit a ostatní ne, máte zástupy lidí u vašeho katru, co somrujou o cigaretu. Když dáte, přijdou všichni. Když nedáte, je člověk „mrdka“ – nejhorší muklovská nadávka – a koledujete si o pořádnejch pár facek. A povím vám, že 5ti se opravdu neubráníte. Takže jsem se naučil říkat NE. Sice jsem „mrdka“, ale po čase si přestanou všímat. Takže musím říct, že za poslední 2 měsíce mám klid. Sice jsem 23 hodin zavřenej jenom se 4 lidma… Pane Bože!!! Uvědomuju si, že jsem vlastně půl roku neviděl nikoho jiného než ty 4 lidi a krtka. Až vylezu, bude ze mě prvotřídní asociál!

Někdy příště vám povím celej valdickej příběh „krtka“. To všechno, co jsem psal, ještě nic není oproti tomu, co tu zažil krtek.

Všem těm, co mně drželi palce u mého soudu, děkuju. Příště to snad dopadne…

Joo a pozdravuju Bullyho segru. :D

Nebojte, zase se ozvu.


Nová rubrika PLÁN ÚTĚKU je originálním svědectvím vznikající přímo v prostředí českého vězeňství.  Vyprávěčem je odsouzený muž, který se rozhodl riskovat svobodu, aby získal zpět svou rodinu. O jeho útěku z brněnské věznice vypráví v 1. díle. 

Foto pixabay.com

Štítky plán útěku, blog, vězení, vazba, útěk, Valdice, krtek, Vánoce

PLÁN ÚTĚKU: 23 hodin  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.