Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krajský úřad zrušil stavební povolení na Multifunkční centrum Dlouhá louka. Problém byl s vodovodem a kanalizací

Pod Multifunkčním centrem Dlouhá louka se opět otřásá zem. Krajský úřad totiž zrušil stavební povolení na vodovod a kanalizaci a vrátil ho k novému projednání. Někteří zastupitelé tak poukazují na to, že celý projekt je šitý horkou jehlou. Na svém Facebooku na to upozornil Martin Kuba z ODS.

Podle Martina Kuby je rozhodování koalice ve věci sportovní haly motivováno něčím jiným než zdravým rozumem. „Na začátku ledna totiž krajský úřad zrušil jedno z rozhodnutí magistrátu města, které bylo součástí stavebního povolení. Týká se požárně bezpečnostního řešení, které bylo špatně zpracované. Tímto rozhodnutím tedy nemá koalice v součastnosti kompletní stavební povolení na stavbu nové haly. Přesto na radě města 7. ledna schvalili radní výběrové řízení na zhotovitele stavby,“ píše Kuba.

Na příspěvěk reagoval náměstek primátora Viktor Vojtko. „Rada rozhodla tak, že veřejná zakázka může být vypsána až poté, co bude tato záležitost vyřešena. Nikdo to tedy nebere na lehkou váhu,“ komentuje.

Informaci o zrušeném stavebním povolení potvrdila mluvčí Krajského úřadu Hana Brožková„Krajským úřadem bylo zrušeno stavební povolení na vodovod a kanalizaci pro Multifunkční centrum Dlouhá louka v Českých Budějovicích a bylo vráceno k novému projednání. Jedná se o povolení k vedlejší stavbě,“ uvedla.

V rámci přezkumného řízení dodalo město krajskému úřadu některé doklady, které ale nevyvrátilo pochybnosti, kvůli kterým bylo řízení zahájeno. „Jelikož stavba dosud nebyla započata, nebyly shledány důvody k zastavení přezkumného řízení z důvodu možné újmy, která by vznikla zrušením rozhodnutí některému účastníkovi, který nabyl práva z rozhodnutí v dobré víře,“ popsala mluvčí.

Přezkoumaný spis teď bude vrácen na Magistrát města spolu s rozhodnutím v přezkumném řízení s vyznačenou právní mocí. „Následně bude vedeno řízení a vydáno stavební povolení,“ dodala Brožková.

Foto Jana Kroneislová

Štítky Sportovní hala, Multifunkční centrum Dlouhá louka, krajský úřad, stavební povolení, louka, Martin Kuba, ODS, Facebook, Viktor Vojtko, Kuba

Krajský úřad zrušil stavební povolení na Multifunkční centrum Dlouhá louka. Problém byl s vodovodem a kanalizací  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.