Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do konce ledna je možno požádat o příspěvek na výsadbu stromů. Nadace ČEZ otevřela grantová řízení pro rok 2019.

Neziskovky, školy, zdravotnická a sociální zařízení, města a obce, místní komunity či sportovní spolky se také letos mohou opět obracet na Nadaci ČEZ s žádostmi o finanční podporu v rámci některého z grantových řízení. Například o příspěvek na výsadbu stromů je možno požádat do konce ledna. Jen loni podpořila energetická nadace přes tisíc dobročinných projektů za více než 175 miliónů korun.

Pro letošní rok vypsala Nadace ČEZ pět grantových řízení na Oranžové hřiště, Stromy, Oranžový přechod, Podpora regionů a Zaměstnanecké granty. Žádosti o grant přijímá nadace již nyní, a to pouze přes elektronický formulář.

Obce a města, které by chtěly s podporou Nadace ČEZ vysázet nové stromořadí už na jaře, si musí pospíšit. Pro první etapu výsadby stromů končí lhůta pro odevzdání žádostí už 31. ledna. Žádosti o grant na podzimní výsadbu bude nadace přijímat v průběhu května.

Do konce března nadace přijímá žádosti v programech Oranžový přechod a Zaměstnanecké granty. Naopak celoročně lze žádat o výstavbu Oranžových hřišť a finanční podporu projektů v regionech.

Na sportovních či kulturních akcích a letních festivalech se opět objeví Oranžová kola, charitativní projekt nadace, který do dobročinných projektů zapojuje zájemce z řad veřejnosti prostřednictvím pohybové aktivity. V roce 2018 roztáčeli lidé pedály Oranžových kol na 30 akcích po celé republice a pro 57 neziskovek vyšlapali více než 3 miliony korun. 

I letos budou moci díky aplikaci EPP Pomáhej pohybem rozhodovat o podpoře některých projektů i sami lidé. Například loni takto pomohli na jihu Čech získat 56 tisíc korun na speciální rehabilitační postel těžce postiženému Jiřímu Jandovi z Jindřichova Hradce. Během pouhého dne pomohlo Jirkovi 1200 uživatelů svým pohybem získat 200 tisíc bodů, a velice rychle tak dali nadaci zelenou k uvolnění částky.

V loňském roce podpořila Nadace ČEZ více jak tisíc projektů z oblasti kultury, volnočasových aktivit, životního prostředí, bezpečnosti či sociální sféry nebo vzdělávání částkou přes 175 milionů korun. „Pomáháme městům a obcím s finanční stránkou různě zaměřených projektů. Pokud svůj záměr prostřednictvím kvalitně zpracované žádosti o nadační grant obhájí, mohou se i letos těšit na nová Oranžová hřiště, výsadbu zeleně a na podporu dalších veřejně prospěšných projektů,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Tisková zpráva

Štítky ČEZ, nadace, grant, projekt, strom, Jiří Janda, Česko

Do konce ledna je možno požádat o příspěvek na výsadbu stromů. Nadace ČEZ otevřela grantová řízení pro rok 2019.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.