Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Českém Krumlově nabízejí útočiště pro lidi bez domova

Projekt Teplá židle je obdobou nocleháren. Zájemci mohou každý den od 20.00 do 8.00 hodin využít prostory Oblastního spolku Českého červeného kříže.

„V Českém Krumlově nám zcela chybí noclehárna, dříve jsme využívali kapacity noclehárny v Českých Budějovicích, ale ta je v současnosti zpravidla obsazená. Dlouho jsme hledali řešení, až se nám pro letošní zimu podařilo zajistit chybějící službu tímto náhradním způsobem.“ popsal starosta Krumlova Dalibor Carda a dodává ,,Lidé bez domova tady mohou strávit mrazivé noci na židli, případně mohou dostat karimatku a spací pytel, nebo deku. Zatím je služba poskytována bezplatně.

K dispozici je kromě karimatek také WC s umyvadlem a teplé oblečení. Všichni kteří přijdou si zdarma mohou dát čaj a polévku.

„Předpokládáme, že se nám ještě podaří vylepšit prostor o sprchu a hygienické zázemí. Vnímáme tento projet jako pilotní a následně využijeme zkušeností v dalším období při plánování noclehárny.“ doplňuje starosta.

Teplá židle bude fungovat zhruba do března. Přístupná je jen po dobu mrazivého počasí, kdy teplota klesne pod -5 stupňů.

Foto pixabay.cz

Štítky Českokrumlovsko, noclehárna, zima, mráz, Český Krumlov, židle, Český červený kříž, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Českém Krumlově nabízejí útočiště pro lidi bez domova  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.