Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Přívaly sněhu přejí zimním sportům, na Lipně je otevřeno 15 kilometrů běžeckých tratí

Plánujete na víkend trochu sportu? Navoskujte běžky a vyražte například na pastviny do Frymburku. Podmínky jsou tady ideální a nehrozí nebezpečí padajících stromů, jako v lese. Během několika dní napadlo 50 centimetrů sněhu.

,,V minulých dnech jsme kvůli neustálému sněžení i větru stopy upravovali několikrát denně. Stopy najíždíme skútrem se stopořezem, ale před víkendem upravíme stopy širokou rolbou ze Skiparku Frymburk.“ řekl Miroslav Maurer, z místního klubu Atletiko Frymburk.

Naopak velkým obloukem se vyhněte areálu Schöneben. Čerstvý a mokrý sníh láme okolo běžeckých tratí stromy, které do stop padají. Kompletně uzavřené jsou od středy.

Výborné podmínky hlásí i skiareály, například největší rakouský areál Hochficht láká na 160 centimetrů sněhu.

„Na sjezdovkách leží až 170 cm sněhu a otevřeny máme kompletně všechny tratě v délce 21 km a v provozu máme všechny lanovky a vleky. K tomu jsou pro děti otevřeny zábavné dráhy s obřími vlnami, dětský park s atrakcemi či fun slope s klopenými zatáčkami a tunelem. A na pokladnách i v restauracích máme český personál, aby se u nás hosté z Čech cítili jako doma.“ uvedl Gerald Paschinger, ředitel skiareálu Hochficht.

Podobně příznivé podmínky na lyžaře čekají na Sternsteinu, kde je stejně jako na Zadově 80 centimetrů sněhu a stále přibývá. ,,Dnes napadlo dalších dvacet centimetrů.“ řekl za provozovatele Zadova Petr Vondraš.

Foto Lenka Radarová

Štítky Sníh, lyže, běžky, sport, zima, Vodní nádrž Lipno, Frymburk, Hochficht, Zadov, Česko

Přívaly sněhu přejí zimním sportům, na Lipně je otevřeno 15 kilometrů běžeckých tratí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.